Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ανοδος της σοσιαλδημοκρατίας

Την ενίσχυση των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων επιβεβαίωσε και ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, μετά την ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ε. Λέτα, μίλησε για «θριαμβευτική νίκη», μετά την επικράτηση σε 5 από τις 6 μεγάλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη εκλέχτηκε δήμαρχος ο υποψήφιος του PD και πρώην υπουργός Οικονομίας, Ρ. Γκουαλτιέρι, με 60%, ενώ στο Τορίνο ο Στέφανο Λο Ρούσο διαδέχτηκε επίσης δήμαρχο των «Πέντε Αστέρων» (M5S). Από τον πρώτο γύρο είχαν εκλεγεί οι δήμαρχοι που στήριζε το PD σε Μιλάνο, Νάπολη και Μπολόνια.

Στην Τεργέστη εκλέχτηκε ο «κεντροδεξιός» υποψήφιος («Λέγκα», «Φόρτσα Ιτάλια», «Αδέλφια της Ιταλίας»), Ρ. Ντιπιάτσα.

  • Στο μεταξύ, χτες αναπτύχθηκε σε πολλές περιφέρειες της Ιταλίας αστυνομική επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση νεοναζιστικής οργάνωσης. Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει μαζικές συλλήψεις μελών και στελεχών φασιστικών οργανώσεων, μετά τις επιθέσεις τους σε κυβερνητικά γραφεία και γραφεία συνδικάτων. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, έχουν αποσταλεί κλήσεις σε απολογία σε 26 άτομα και πραγματοποιήθηκαν έφοδοι στις κατοικίες τους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ