Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προβλήματα στην πορεία και βιωσιμότητα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να ελεγχθούν τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), όπως καταγγέλλονται από εργαζόμενους, αλλά και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους του Σταδίου, ζητούν με Ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού - Αθλητισμού και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης.

Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για τις εξελίξεις στην πορεία και βιωσιμότητα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής, που δεν τους επιτρέπεται πια να έχουν πρόσβαση στους ελεύθερους χώρους, όσο και από τους εργαζόμενους στο ΣΕΦ για θέματα που αφορούν τα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν θέματα που αφορούν αλλεπάλληλες αναθέσεις σε εταιρείες για λειτουργίες οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από το προσωπικό του ΣΕΦ, αφού διαθέτει εμπειρία και γνωστική επάρκεια. Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι για όλες αυτές τις αναθέσεις οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τίποτα. Δεν υπάρχει επίσης καμία ενημέρωση για το γεγονός ότι όλα τα πάρκινγκ του Σταδίου παραχωρήθηκαν μέσω διαγωνισμών. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων και εργαζομένων στα μαγαζιά της περιοχής, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου και σε χώρους άθλησης - αναψυχής.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και πολλών τοπικών αθλητικών σωματείων είναι πολλές, και έχουν δίκιο, αφού οι πολλοί αποκλείονται από τη χρήση ενός χώρου που ανήκει σε όλους, για να κερδίσουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση λαϊκών αναγκών.

Τελικά οι παραχωρήσεις αυτές όχι μόνο στερούν την πρόσβαση στους κατοίκους της περιοχής, αλλά καταστρατηγούν και τον σκοπό ίδρυσης του Σταδίου περί κοινωφέλειας του οργανισμού, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΣΕΦ.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα οι διαμαρτυρίες κατοίκων είναι πολλές και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση από τη διεύθυνση και τη διοίκηση του ΣΕΦ για τις παραπάνω ενέργειες, ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν:

- Προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση οι κάτοικοι στους ελεύθερους χώρους του ΣΕΦ, όπως πριν

- Και να διερευνηθούν οικονομικά και διοικητικά ζητήματα του Οργανισμού, που επικαλούνται και οι εργαζόμενοι του ΣΕΦ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ