Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ
Με νέα κινητοποίηση απαίτησαν ελεύθερη πρόσβαση στην άθληση

...και να ανακληθεί από την Περιφέρεια Αττικής η απόφαση που αφήνει εκτός γηπέδων τένις δεκάδες αθλούμενους

Από τη νέα κινητοποίηση στο Αλσος
Από τη νέα κινητοποίηση στο Αλσος
Με μία ακόμα δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής 17 Οκτώβρη, αθλούμενοι στο Αττικό Αλσος διεκδίκησαν το δικαίωμα στην ελεύθερη και δωρεάν άθληση για όλους και κατήγγειλαν την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για παραχώρηση των γηπέδων τένις που υπάρχουν στον χώρο, η οποία ουσιαστικά τους πετάει εκτός γηπέδων.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν στην αλλαγή των όρων σύμβασης για τα συγκεκριμένα γήπεδα, με αποτέλεσμα η δεύτερη να τα παραχωρήσει σε όμιλο τένις από τη Νέα Ιωνία, χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία μέριμνα για τους κοντά 300 αθλούμενους που αθλούνταν ελεύθερα στα συγκριμένα γήπεδα εδώ και 10 χρόνια. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αθλούμενοι, ακόμα και ο όρος της σύμβασης για ημερήσια 7ωρη ελεύθερη πρόσβαση στα γήπεδα κρύβει ασάφειες και δεν πληροί την ανάγκη για άθληση του κόσμου. Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Μάνθος Ιμπριάλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου.

Σε παρέμβασή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής ζήτησε πρόσφατα την ανάκληση της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ πριν λίγες μέρες έφερε το θέμα προς συζήτηση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που απορρίφθηκε από την περιφερειακή αρχή.

Στην κινητοποίηση της Κυριακής οι αθλούμενοι, παρά την παρουσία και πάλι αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο, προχώρησαν στη διοργάνωση τουρνουά τένις προς τιμήν του Π. Γεραμπαξή, του μεγαλύτερου ηλικιακά αθλούμενου στην περιοχή, ο οποίος διανύει το 75ο έτος του. Κατάφεραν δε να ξεπεράσουν και τις νέες προκλήσεις των υπευθύνων των γηπέδων, που προγραμματίζοντας για την ίδια ώρα έργα συντήρησης προχώρησαν στο κλείδωμα των γηπέδων.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γρ. Τιμπλαλέξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και η κυβέρνηση έφτασαν σε σημείο να κάνουν «κοπτάτσια» την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία δεν είχε σχέση ούτε με την προγραμματική σύμβαση ούτε με αυτό που κατεβάζουν τώρα για τα συγκεκριμένα γήπεδα. Κάλεσε τους αθλούμενους σε μόνιμη επαγρύπνηση και κινητοποίηση, τονίζοντας πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα βρίσκεται στο πλευρό τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στα σχέδια ξηλώματος(2022-10-26 00:00:00.0)
Να επαναλειτουργήσουν οι παιδικές χαρές της Περιφέρειας(2014-07-08 00:00:00.0)
Είναι άμεση ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει νέους χώρους άθλησης(2014-03-29 00:00:00.0)
Είναι άμεση ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει νέους χώρους άθλησης(2014-03-29 00:00:00.0)
Διογκώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις(2011-11-25 00:00:00.0)
Δημοτικός... μποναμάς στα επιχειρηματικά συμφέροντα(2009-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ