Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις διεκδικούν οι οικοδόμοι

Στις 4 Νοέμβρη η πανοικοδομική απεργία

Με ένα καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων, συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στα εργοτάξια της Αττικής και άλλων περιοχών προετοιμάζουν οι οικοδόμοι την πανελλαδική τους απεργία την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς.

«Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σαν είλωτες για να θησαυρίζουν οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοεργολάβοι», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Στις σημερινές συνθήκες που η οικοδομική δραστηριότητα έχει ανέβει, «τα μεροκάματα μένουν καθηλωμένα και η Ασφάλιση, το ένσημό μας, είναι ακόμη πιο χαμηλά, αφού η μεγαλοεργοδοσία μάς κλέβει τα ένσημα και τα κολλάει με τις χαμηλότερες αποδοχές», σχολιάζει. Στο έδαφος αυτό, υπογραμμίζει, η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις «θα κατοχυρώσει το ύψος του κατώτερου μεροκάματου και θα εξασφαλίσει να μην κολλιούνται τα ένσημά μας με μεροκάματο "ξεφτίλα" που επιδρά στο δωρόσημο, στα επιδόματα, στη σύνταξη», ενώ θα γίνει «κυματοθραύστης απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να αξιοποιήσει τον νόμο Χατζηδάκη, απαιτώντας μικρότερα μεροκάματα και απλήρωτες υπερωρίες».

Για την προετοιμασία της απεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας έχει καλέσει σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στα γραφεία του, ενώ ήδη υλοποιεί πρόγραμμα εξορμήσεων και συνελεύσεων σε χώρους δουλειάς.

Απεργία ενάντια στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Από συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε εργοτάξια
Από συγκεντρώσεις και εξορμήσεις σε εργοτάξια
Απεργούν την Τρίτη 19 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ διεκδικούν μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση των χαρατσιών, αυξήσεις στους μισθούς κ.ά.

Στην Αθήνα το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30).

Στην Πτολεμαΐδα, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ, την Κυριακή 17 Οκτώβρη, μπροστά στην απεργία. Το ΣΕΕΕΝ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας στις 4.30 μ.μ., στην οποία συμμετέχουν με αποφάσεις τους και άλλα εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, όπως το Παράρτημα ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org