Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σοβαρά επεισόδια σε Τίρανα και Λονδίνο

Η ρίψη αντικειμένων προς τους παίκτες της Πολωνίας επέφερε την προσωρινή διακοπή του αγώνα με την Αλβανία στα Τίρανα

Associated Press

Η ρίψη αντικειμένων προς τους παίκτες της Πολωνίας επέφερε την προσωρινή διακοπή του αγώνα με την Αλβανία στα Τίρανα
Για μια ακόμη φορά οι αγώνες των Εθνικών ομάδων στην Ευρώπη στιγματίστηκαν από επεισόδια. Συγκεκριμένα, σε Τίρανα και Λονδίνο έγιναν έκτροπα τόσο μεταξύ αντίπαλων οπαδών όσο και με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην πρωτεύουσα της Αλβανίας πριν από τον αγώνα της χώρας με την Πολωνία υπήρξαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων σε κεντρικά σημεία της πόλης. Συνέχεια υπήρξε και κατά τη διεξαγωγή του αγώνα αφού στο γκολ της Πολωνίας ο σκόρερ Σφιντέρσκι δέχθηκε καταιγισμό αντικειμένων καθόσον πανηγύριζε, με αποτέλεσμα να υπάρξει 15λεπτη διακοπή του ματς προκειμένου να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ωστόσο και μετά τη λήξη του αγώνα, που βρήκε την Πολωνία νικήτρια με 1-0, το σκηνικό με τη ρίψη αντικειμένων από τους γηπεδούχους επαναλήφθηκε, έστω σε μικρότερη έκταση.

Εκτροπα υπήρξαν και στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, στον αγώνα της Αγγλίας με την Ουγγαρία (1-1), που οδήγησαν σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών της δεύτερης και της ασφάλειας του γηπέδου αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, οι Ούγγροι για μια ακόμη φορά έγιναν υπαίτιοι περιστατικού ρατσιστικού χαρακτήρα υψώνοντας πανό κατά της κίνησης των αθλητών να γονατίζουν πριν από τους αγώνες, ως ένδειξη αντίδρασης κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

Τα όσα συνέβησαν σε Τίρανα και Λονδίνο καταδίκασαν η διοργανώτρια αρχή του Μουντιάλ FIFA αλλά και η UEFA. Η δεύτερη μάλιστα φέρεται ιδιαίτερα θορυβημένη με τα περιστατικά στα Τίρανα καθώς εκεί έχει επιλεγεί να διεξαχθεί ο φετινός τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης Europa Conference League.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ