Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022
Λιγοστές οι ελπίδες για την άτυχη Εθνική

Eurokinissi

Πολύ δύσκολη έγινε για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου η αποστολή της πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022, μετά την ήττα 2-0 από τη Σουηδία στη Στοκχόλμη για τον 2ο προκριματικό όμιλο. Η ήττα απομάκρυνε την Ελλάδα ακόμα περισσότερο από τον ρεαλιστικό στόχο της κατάληψης της 2ης θέσης στον όμιλο και της συμμετοχής στα μπαράζ της Ευρώπης για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, η Εθνική δεν κρατάει πια την τύχη της στα δικά της χέρια: Για να πάρει τη 2η θέση θα πρέπει να νικήσει και στους δύο εναπομείναντες αγώνες της, με αντιπάλους την Ισπανία και το Κόσοβο (και οι δύο εντός έδρας), και παράλληλα οι Ισπανοί να μη νικήσουν εντός έδρας τη Σουηδία την τελευταία αγωνιστική.

Πλήρωσε τα λάθη στην επανάληψη

Στον αγώνα στη Στοκχόλμη η ελληνική ομάδα στάθηκε άτυχη στο επιθετικό κομμάτι, ενώ παράλληλα πλήρωσε τα αμυντικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο, κατά το οποίο οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Φόρσμπεργκ (59'), μετά από αχρείαστο φάουλ του Μαυροπάνου μέσα στην ελληνική μεγάλη περιοχή, και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ιζάκ (69') να εκμεταλλεύεται μια στιγμή χαρακτηριστικής ολιγωρίας της ελληνικής άμυνας.

Η έκβαση του αγώνα πάντως θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική, καθώς στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της εδώ και χρόνια. Καλύτερη από τους γηπεδούχους σε όλους τους τομείς, άσκησε σημαντική πίεση και «άγγιξε» το γκολ σε μια σειρά περιπτώσεων, με πιο χαρακτηριστικές τα δύο δοκάρια σε πλασέ του Μασούρα και κεφαλιά του Παυλίδη.

Στην επανάληψη, μετά τα γκολ των Σουηδών, οι διεθνείς δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ενώ τελείωσαν και με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χατζηδιάκου στο 86'.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (84' Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71' Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71' Τζόλης), Παυλίδης (75' Δουβίκας).

Σουηδία: Ολσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Κραφτ, Κλάεζον (82' Σβάνμπεργκ), Ολσον, Εκνταλ (82' Καγιούστ), Φόρσμπεργκ (87' Ολσον), Κουάιζον (87' Γκιόκερες), Ιζάκ.

  • Σε άλλο ματς για τον 2ο όμιλο η Γεωργία νίκησε 2-1 το Κόσοβο εκτός έδρας.
  • Η βαθμολογία: Σουηδία 15 (6 αγώνες), Ισπανία 13 (6), Ελλάδα 9 (6), Γεωργία 4 (7), Κόσοβο 1 (7).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ