Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις!

Αύριο οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στο αμερικάνικο προξενείο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η ΚΝΕ αύριο Πέμπτη, ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Στην Αθήνα η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ., με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας, και στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ.

Η ΚΝΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον "Στρατηγικό Διάλογο" με τις ΗΠΑ τον οποίο εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την ανανέωση της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, με ισχύ 5ετίας και στη συνέχεια μετατροπή σε αορίστου διάρκειας, αλλά και την εγκατάσταση κι άλλων στρατιωτικών βάσεων σε πολλές περιοχές.

Τι σημαίνει όμως για εσένα αυτή η Συμφωνία;

-- 6,6 δισ. ευρώ ή 3,82% του ΑΕΠ της χώρας για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια μέσα στο 2021 στα ποσά που δίνει για το ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, όμως για νοσοκομεία, σχολεία και μισθούς "το ταμείον είναι μείον", με την κυβέρνηση της ΝΔ να λέει πρόσφατα στους συνταξιούχους που μόχθησαν μια ολόκληρη ζωή: "Τι προτιμάτε; Αναδρομικά ή φρεγάτες;"...

-- 21 στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα που με διάφορους τρόπους εξυπηρετούν αμερικανικές στρατιωτικές ανάγκες, μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. (...)

-- Η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο, εξαιτίας της ύπαρξης των βάσεων και της εμπλοκής της χώρας μας στα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, όπως έχουν κατ' επανάληψη δηλώσει αξιωματούχοι χωρών που βρίσκονται σε ανταγωνισμό με το ΝΑΤΟ. Η χρόνια εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και σχεδιασμούς, η παρουσία ξένων στρατιωτικών βάσεων, όχι μόνο δεν προστατεύουν τη χώρα και τον λαό, όπως ισχυρίζονται οι ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά προσθέτουν νέα στοιχεία και κάνουν πιο επικίνδυνη την κατάσταση στην περιοχή. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε πορεία χειροτέρευσης. Θυμήσου τις εικόνες του αεροδρομίου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν: Οι "προστάτες" του ΝΑΤΟ, αφού κατέσφαξαν έναν λαό για 20 χρόνια, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες, μέσα σε μία νύχτα άφησαν τους "συμμάχους" τους στο έλεος των Ταλιμπάν, στους οποίους παραχώρησαν και μεγάλο τμήμα του οπλισμού και των βάσεών τους.

Κανένας ιμπεριαλιστής δεν πρόκειται να σε προστατέψει!

Ελληνικά πολεμικά πλοία είναι ενταγμένα στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό και περιπολούν μακριά από τα ελληνικά σύνορα, μέχρι και τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο.

Πυροβολαρχία πυραύλων "Πάτριοτ" στάλθηκε στη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν, για να καλύψει το κενό αμερικανικών "Πάτριοτ" που αναδιατάχθηκαν στον Ινδο-Ειρηνικό.

Μαχητικά "F-16" σε ΝΑΤΟική αποστολή περιπολούν για τη "φύλαξη" του εναέριου χώρου της Αλβανίας, της Β. Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου από τη Ρωσία.

Χρησιμοποιήθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός και τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή Ελλήνων στρατιωτικών στον πόλεμο του Αφγανιστάν, στο πλευρό των ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες ευρωατλαντικές αποστολές, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.

Αναρωτήσου: Ωφελήθηκες;

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, έξω από ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Σ' αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία η ενίσχυση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την επιστροφή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, το ξήλωμα των αμερικανικών βάσεων. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά στον Περσικό Κόλπο, στην Αφρική, σε καμία αποστολή εκτός συνόρων.

Το ΚΚΕ έχει πρόταση: Η εξουσία στα χέρια του λαού, κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικός σχεδιασμός. Σ' αυτές τις συνθήκες, με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μπορούν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, να εξασφαλιστεί η ειρηνική πορεία της χώρας, να αναπτύξει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς.

Οι ιμπεριαλιστές σφάζουν τους λαούς, καμία συμφωνία με τους ΝΑΤΟικούς!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org