Τρίτη 12 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την Κυριακή η εκδήλωση για την αποκάλυψη του Μνημείου
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή Μνημείου Εκτελεσθέντων της περιόδου 1946 - 1950 (ΔΣΕ) και 1941 - 1944, στον λόφο του Μεζούρλου στη Λάρισα.

Την Κυριακή 17 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την αποκάλυψη του Μνημείου, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες ένα πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλία, για να γίνουν πλατύτερα γνωστές η κατασκευή και η λειτουργία του στον χώρο της θυσίας, για να γίνουν η προσοχή και η ανάδειξή του κτήμα του λαρισαϊκού λαού.

Η Ιστορία πηγή έμπνευσης και οδηγός δράσης για το σήμερα

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή δόθηκε συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Μιλώντας εκ μέρους της, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «η ανέγερση του Μνημείου εντάσσεται στη διαχρονική προσπάθεια του κόμματός μας, του ΚΚΕ, να συμβάλει στην αποτύπωση της ιστορικής αλήθειας», τονίζοντας πως «η εξαγωγή συμπερασμάτων από την Ιστορία της ταξικής πάλης είναι οδηγός για το σήμερα. Γιατί η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας. Ειδικά σήμερα που οξύνονται τα προβλήματα του λαού μας, την ίδια ώρα που δυναμώνουν ο αντικομμουνισμός, η καταστολή».

«Το ΚΚΕ δένει το νήμα του χτες με το σήμερα, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής σε ένα μεγάλο χρέος, με την τοποθέτηση μνημείων σε μια σειρά περιοχές της χώρας, όπως στη Γυάρο, στη Μακρόνησο, στη Φλώρινα, εδώ στη Λάρισα. Αποδεικνύοντας και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ότι προωθητική δύναμη ιστορικά υπήρξαν οι καθημερινοί "κοινοί θνητοί" άνθρωποι, που μετατράπηκαν σε ήρωες παλεύοντας γι' αυτά τα ιδανικά. Αυτούς τιμάμε, δείχνοντας το σήμερα, βλέποντας το αύριο» σημείωσε και ευχαρίστησε τις «πολλές δεκάδες μέλη και φίλους και άλλους ανθρώπους που από το υστέρημά τους ενίσχυσαν υλικά και ηθικά την ανέγερση του Μνημείου. Δίχως να λογαριάζουν κόπο και θυσίες, επαγγελματίες δεκάδων ειδικοτήτων, μηχανικοί, οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, χτίστες έκαναν πολλές φορές τη νύχτα μέρα, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 17 Οκτώβρη. Με αυταπάρνηση, όπως αρμόζει σε κάθε τέτοια περίπτωση». Ξεχωριστά ευχαρίστησε και τις πολλές δεκάδες οικογένειες απογόνων εκτελεσμένων «που αγκάλιασαν ζεστά και με συγκίνηση το μεγάλο αυτό έργο, δίνοντάς μας ταυτόχρονα και πρόσθετα στοιχεία για την αγωνιστική δράση των προγόνων τους», την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όπως και «τις δημοτικές αρχές της περιοχής που εξέφρασαν την πρόθεση στήριξης της προσπάθειάς μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ