Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απόφαση που κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους και τον λαό

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΗ:

«Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου για την "απελευθέρωση" της Ενέργειας και συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και όλο τον λαό. Αυτήν την πολιτική, που ενισχύει τη λειτουργία της ΔΕΗ με κριτήριο το κέρδος, τη "μονοκαλλιέργεια" των ΑΠΕ και την απολιγνιτοποίηση, υπηρετεί με στρατηγική επιμονή και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ), που βήμα βήμα προχώρησαν στη μετοχοποίηση της εταιρείας, στην ιδιωτικοοικονομική της λειτουργία, στην ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο.

Ο νέος γύρος ιδιωτικοποίησης θα φέρει τελικά νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, νέα επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στον κλάδο. Η αντιμετώπιση της Ενέργειας ως εμπορεύματος - πυρήνας της πολιτικής της "απελευθέρωσης" - οδηγεί νομοτελειακά σε τέτοιες εξελίξεις, επιδεινώνοντας τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών όσο και των εργαζομένων στον κλάδο. Γι' αυτό και είναι κροκοδείλια τα δάκρυα όσων "κλαίνε" για τις συνέπειες, όμως την ίδια στιγμή αποδέχονται την αιτία, την πολιτική της "απελευθέρωσης" και τα τεράστια κέρδη στον ενεργειακό τομέα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη, να αντιπαλέψουν τόσο τη νέα επίθεση όσο και την πολιτική της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας στο σύνολό της, προετοιμάζοντας την αντεπίθεσή τους για έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που - αντιμετωπίζοντας την Ενέργεια ως δικαίωμα - μπορεί να ικανοποιήσει τις συνδυασμένες λαϊκές ανάγκες και στον τομέα αυτό».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org