Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΒΕ
Στις 6 Οκτώβρη η συγκέντρωση για την υπεράσπιση του εισοδήματος

Παράσταση διαμαρτυρίας και στις 29/9 ενάντια στην ακρίβεια

Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Οκτώβρη καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, που αποφάσισαν σε πρόσφατη σύσκεψη οργάνωσης της πάλης τους, «για να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας που το απειλούν τα συσσωρευμένα χρέη, η ακρίβεια και η φορολογία». Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους των επαγγελματιών, άλλες Ομοσπονδίες, σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Επίσης, την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, στις 10 π.μ., για το ζήτημα της ακρίβειας σε πρώτες ύλες, τιμολόγια και λογαριασμούς.

Οι αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν:

  • Κάτω τα χρέη και οι κατασχέσεις! Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους, για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους αυτοαπασχολούμενους έβαλαν λουκέτο.
  • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, τη διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά Υγείας. Η Υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.
  • Ρύθμιση των χρεών για κατανάλωση ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
  • Αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών όσο τα περιοριστικά μέτρα ήταν σε ισχύ.
  • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Και μέτρα πιο μακροπρόθεσμα:

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση των έμμεσων φόρων.
  • Ενταξη όλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων χωρίς όρους στα κλαδικά προγράμματα στήριξης, όπως π.χ. στην Εστίαση, στο ειδικό επίδομα επανεκκίνησης.
  • Η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Αμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους κλείνουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ