Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Σήμερα νέα παράσταση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας

«Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους μέχρι να δικαιωθεί και ο τελευταίος πυρόπληκτος! Δεν θα φύγουμε από τον τόπο μας», είναι το μαχητικό μήνυμα που στέλνει προς την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο φορέα η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων της Ηλείας, με αφορμή και τη νέα κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 11 π.μ., στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού στον Πύργο.

Εναν και πλέον μήνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους πυρόπληκτους, που συνεχίζουν τον αγώνα, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν αποζημίωση στο 100% για τις καταστροφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση αποκατάσταση των ζημιών, χορήγηση όσων ζωοτροφών είναι αναγκαίες για τη βόσκηση των κοπαδιών στους κτηνοτρόφους.

Τη Δευτέρα, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποίησαν μαχητική παράσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παραδίνοντας το ψήφισμα των φορέων που τη συγκροτούν. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα στον Πύργο, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάση Βομπίρη, να δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και τάζει... ψίχουλα που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες», επισημαίνοντας: «Οσο και αν αρνούνται να μας ακούσουν, εμείς συνεχίζουμε. Προχωράμε με νέα παράσταση (σ.σ. σήμερα) στην Αντιπεριφέρεια στον Πύργο. Επιδιώκουμε το συντονισμό μας με άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Οπως πρόσφατα κάναμε με την Αχαΐα, θα συνεννοηθούμε με τους πυρόπληκτους στην Εύβοια και την Αττική. Θα φτάσουμε στην Αθήνα και όπου αλλού χρειαστεί».

Ολο το προηγούμενο διάστημα, ταυτόχρονα, συνεχίστηκαν οι περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά, με τη Συντονιστική Επιτροπή να σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Δική μας δύναμη είναι η επαφή με τον κόσμο και η συμμετοχή όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ