Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Το Σάββατο η συγκέντρωση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ στου Ζερβού

Συγκέντρωση για να κλείσει τώρα το νέο κολαστήριο στην περιοχή Ζερβού και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ., έξω από το λεγόμενο νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει τα εγκαίνιά του.

Στο κάλεσμα στην κινητοποίηση, που στηρίζουν και άλλοι φορείς του νησιού, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Να μην επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας το νέο Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Κανείς να μην αποδεχτεί η περιοχή Ζερβού και η Σάμος να αποτελέσουν ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων. Κανείς να μην κλείσει τα μάτια στο έγκλημα που εγκαινιάζουν το Σάββατο 18/9. Στη συνείδηση του σαμιακού λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων η πολιτική και οι πρακτικές τους είναι καταδικασμένες!

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ.

Απαιτούμε: Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μην μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στους κανονισμούς Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ