Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρετούν τον μάχιμο δικηγόρο Α. Τζέλλη

Για το θάνατο του δικηγόρου Ανδρέα Τζέλλη, συνήγορου Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που πέθανε την Τρίτη, η οικογένεια του Παύλου αναφέρει αποχαιρετώντας τον: «Ο Ανδρέας, ο άνθρωπος που στάθηκε το στήριγμά μας από την πρώτη στιγμή που χάσαμε τον Παύλο, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο πόνος μας μεγάλος, μία που η παρουσία του ήταν για εμάς πάντα μία ασφάλεια, ήταν ο βράχος που μας προστάτευε από τη δίνη του μίσους μέσα στην οποία βρεθήκαμε μετά τη δολοφονία του παιδιού μας, ήταν ο άνθρωπος που μας οδήγησε στη δικαίωση και που υπέμεινε μαζί μας πεντέμισι χρόνια δικαστικής διαδικασίας».

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Πλάι - πλάι στα έδρανα του Εφετείου ανασάναμε όλοι μαζί την ανάσα του άλλου ο καθένας μας, ελπίσαμε για τη δίκη, θυμώσαμε για τη δίκη, απελπιστήκαμε για τη δίκη, αλλά παλέψαμε και τελικά νικήσαμε. Κι εσύ ιδιαίτερα, αγγίζοντας με την ψυχή σου το φρέσκο, νεανικό σφαγιασμένο κορμί του Παύλου Φύσσα, έριχνες κεραυνούς στους φασίστες κι έφτιαχνες σεντόνι από αγάπη για να προστατέψεις το ωραίο λείψανο από τα περιττώματα που πετούσαν οι χρυσαυγίτες στη διάρκεια της δίκης. Και με την ακατάβλητη μάνα δίπλα σου, υφαίνατε το δίχτυ της τιμωρίας των τεράτων. Ποιος να το λεγε πως μετά τη νίκη μας, μετά το μεγάλο λιθάρι που έβαλες για να χτιστεί η φυλακή για τους φασίστες, θ' άφηνες αίφνης τη ζωή και θα χανόσουν, όπως μια ανάσα απ' το φθινοπωρινό αεράκι. Ανδρέα, ήσουν τόσο πληθωρικά καλός άνθρωπος, που η μνήμη σου έχει κιόλας νικήσει τη λήθη. Θα ζεις μέσα στις σκέψεις μας, στις κοινές αναμνήσεις μας και στους αγώνες μας, που θα μας θυμίζουν ένα πιστό συνοδοιπόρο του δίκιου του λαού μας».

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν και οι Χρ. Παπαδοπούλου και Ελ. Τομπατζόγλου, επίσης συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ο Ανδρέας, μαχητής από τη φύση του, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του Παύλου. Ηταν ο ορισμός του μάχιμου δικηγόρου, αγαπούσε τη δικηγορία και την υπηρετούσε με συνέπεια». Από την πλευρά τους και οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Κ. Παπαδάκης και Θ. Καμπαγιάννης, τόνισαν ότι «η οικογένεια του Παύλου βρήκε στον Ανδρέα έναν ακλόνητο υπερασπιστή και έναν ακοίμητο φρουρό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ