Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Φεστιβαλικά ραντεβού από αύριο σε μεγάλες πόλεις

Κορύφωση για το 47ο Φεστιβάλ από αύριο σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, με ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πλούτο δραστηριοτήτων στα στέκια για μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, για τις μικρότερες ηλικίες κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις γίνονται:

Αύριο Παρασκευή

Χαλκίδα, στο «Κόκκινο Σπίτι», από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς», «Μανατάρα» και «Γκιντίκι». Ολα τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας και στο χώρο θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Σαντορίνη, στο γήπεδο Καμαρίου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάππης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ορεστιάδα, στο Ανατολικό Αλσος Ανδριανουπόλεως (παλιά γήπεδα τένις), από τις 19.30. Θα μιλήσει η Αρτεμις Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Φλώρινα, στο Νέο Πάρκο, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Γιώργος Κουδούνας, Γραμματέας της ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ.

Διήμερα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 18/9

Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων την πρώτη μέρα το αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τους Replica, στο παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι από τον Γιώργο Βελισσάρη, οι συναυλίες με χιπ χοπ συγκροτήματα και με τους Γκιντίκι και τη δεύτερη μέρα το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και οι συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Μιθριδάτη.

Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Την Παρασκευή θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συναυλίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την πρώτη μέρα και με την Γλυκερία τη δεύτερη. Σήμερα Πέμπτη οργανώνεται επίσης pre fest day με συζήτηση με μαθητές και hip hop live αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα.

Βόλος, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την πρώτη μέρα η παράσταση stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση, η συναυλία με τον Στάθη Δρογώση και τη δεύτερη η συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο.

Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο (parking), από τις 20.00. Το Σάββατο θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες με την Ματούλα Ζαμάνη την πρώτη μέρα και τον Δημήτρη Μπάση τη δεύτερη.

Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, από τις 19.30. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά την πρώτη μέρα και της Ματούλας Ζαμάνη τη δεύτερη.

Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς. Το Σάββατο θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Το Σάββατο 18/9

Κομοτηνή, στην παλιά Νομική, από τις 19.30. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Λιβαδειά, στο Διοικητήριο, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Την Κυριακή 19/9

Ρέθυμνο, στο Θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα, από τις 19.00. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ