Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Να μην απολυθεί κανένας και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν προχτές οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Πρόκειται για 150 εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαρκή ομηρία εδώ και χρόνια, με την απειλή της λήξης της σύμβασης και της απόλυσης να πλανάται συνεχώς πάνω από το κεφάλι τους. Σήμερα, ένα μέρος τους συνεχίζει να δουλεύει με Προσωρινή Διαταγή που έχει εκδοθεί μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη και ένα άλλο έχει βρεθεί εκτός δουλειάς αναμένοντας την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει.

«Εχουμε μπουχτίσει από υποσχέσεις. Μας έχουν κάνει μπαλάκι από υπουργείο σε υπουργείο και από αρμόδιο σε αρμόδιο με το πρόβλημά μας να διαιωνίζεται και να μην ικανοποιείται το βασικό μας αίτημα που είναι να μετατραπούν όλες μας οι συμβάσεις τώρα σε αορίστου χρόνου», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει οι εργαζόμενοι. «Δεν επαναπαυόμαστε σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και φρούδες υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας στη δουλειά», προσθέτει.

«Περάσανε κυβερνήσεις, υπουργοί, τρόικες, και εμείς εδώ, νύχτα - μέρα, δουλεύαμε, με τον ιδρώτα, με το άγχος, με τις αρρώστιες, τις μειώσεις μισθών, τα ωράρια, τις μετακινήσεις, από δήμο σε δήμο, υπηρεσία σε υπηρεσία, να κάνουμε επιπλέον ό,τι δουλειά προκύψει. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι από εμάς δουλεύουν σχεδόν 20 χρόνια περιμένοντας να γίνουν οι συμβάσεις μας αορίστου. Αντί αυτού συνάδελφοι απολύθηκαν και όσοι απομείναμε στη δουλειά ζούμε με το ίδιο άγχος. Καταστρέψαμε τα χέρια μας, τις πλάτες μας και τα πνευμόνια μας με τα χημικά για να έχουμε ένα μεροκάματο και να μπορούμε να ζήσουμε τίμια τις οικογένειές μας. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, καθαρίζουμε, απολυμαίνουμε, προστατεύουμε με τη δουλειά μας τους συναδέλφους μας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τον κόσμο που ερχόταν στις εφορίες, στο υπουργείο κ.τ.λ., ακόμη και το γραφείο του υπουργού, και η ανταμοιβή είναι να μας πετάνε στον δρόμο».

«Δεν περισσεύει κανείς, οι ανάγκες καθαριότητας, και ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας, είναι μεγάλες. Εμείς οι 150 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αλλά και όσοι συμβασιούχοι συνάδελφοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι κοινός», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι και προαναγγέλλουν νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ