Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη για τη λαϊκή κατοικία και τη φοιτητική στέγη

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου των Κατασκευών, καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, σε σύσκεψη με θέμα «Λαϊκή κατοικία - Φοιτητική Στέγαση, ένα ζήτημα που "καίει" τη λαϊκή - εργατική οικογένεια». Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου.

«Την ίδια στιγμή που οι μισθοί και τα μεροκάματα είναι καθηλωμένα στον πάτο, τα περισσότερα βασικά αγαθά και προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης ακριβαίνουν, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Η πλειοψηφία των φοιτητών, παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αναγκάζονται να εργάζονται για να ανακουφίσουν κάπως την οικογένειά τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, το δικαίωμα της λαϊκής κατοικίας και της στέγασης των φοιτητών έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτοξευθεί, με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα, ενώ για την απόκτηση κατοικίας ένας εργαζόμενος πρέπει να φεσωθεί για μια ολόκληρη ζωή στις τράπεζες», αναφέρει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.

Στο φόντο αυτό απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη, προκειμένου «να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να δυναμώσουμε τη συλλογική δράση και διεκδίκηση για φθηνές, ασφαλείς και σύγχρονες κατοικίες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org