Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τα παιδιά στα σχολεία, όχι δούλοι στα ξενοδοχεία!

Διαμαρτυρία χτες για τη συμφωνία κυβέρνησης - μεγαλοξενοδόχων

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Με παράσταση διαμαρτυρίας, χτες το απόγευμα, έξω από το υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής κατήγγειλε τα σχέδια κυβέρνησης και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για εργασία, σε ξενοδοχεία, ανήλικων παιδιών που διαβιούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων.

Το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε τον ρόλο του ...διαμεσολαβητή συνάπτοντας σχετική συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με το τελευταίο να παρουσιάζει την απασχόληση ανηλίκων που θα έπρεπε να βρίσκονται στα θρανία ως «κοινωνική δράση»!

«Τα παιδιά στα σχολεία, όχι δούλοι στα ξενοδοχεία», ήταν το μήνυμα που έστειλε το Συνδικάτο με το πανό που άνοιξε στην είσοδο του υπουργείου. «Ευέλικτη δουλειά κι ανήλικη εργασία, κέρδη για να έχει η εργοδοσία», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες και τους όρους που επιφυλάσσουν οι εργοδότες του κλάδου στο προσωπικό τους. «Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε την εργασία μικρών παιδιών ούτε στα ξενοδοχεία ούτε πουθενά και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γι' αυτό!», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη συμφωνία που προωθεί την εργασία ανήλικων παιδιών. Η απόφαση αυτή βρίσκεται, όπως ενημερώθηκαν, στο στάδιο της συζήτησης με στόχο τη διεύρυνσή της και σε επιχειρήσεις άλλων κλάδων, με προκλητικό επιχείρημα την «ομαλή κοινωνικοποίηση» των παιδιών που «δεν θέλουν» να συνεχίσουν το σχολείο. Οπου προσπαθήσουν να εφαρμόσουν την ανήλικη εργασία θα βρουν το Συνδικάτο απέναντί τους, ξεκαθάρισε ο πρόεδρός του, Γιώργος Στεφανάκης. Από το βήμα της κινητοποίησης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες που ξεκινούν τη Δευτέρα 20 Σεπτέμβρη και στην ενίσχυση των γραμμών του Συνδικάτου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org