Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Εκατοντάδες οι κατεστραμμένες κατοικίες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στις πυρόπληκτες περιοχές, με τα αποτελέσματα να είναι αποκαρδιωτικά για τους κατοίκους, εντείνοντας τις ανησυχίες τους για το αν και πόσο θα καλυφθούν ακόμα και τα στοιχειώδη από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέχρι χτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είχαν πραγματοποιηθεί 2.107 αυτοψίες. Συγκεκριμένα, στην Αττική διενεργήθηκαν συνολικά 800 αυτοψίες, στην Πελοπόννησο 526, στην Εύβοια 718 αυτοψίες και μερικές δεκάδες ακόμα στις ΠΕ Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Οπως προκύπτει μέχρι τώρα, 419 κατοικίες έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 437 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 384 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, 21 επαγγελματικοί χώροι είναι κατάλληλοι για χρήση, 46 προσωρινά ακατάλληλοι και 25 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν. Από 681 αποθήκες/στάβλους που ελέγχθηκαν, 47 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 278 είναι προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 356 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Τέλος, ελέγχθηκαν 22 δημόσια κτίρια ή/και ναοί, εκ των οποίων 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση, 12 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και 6 επικίνδυνοι για χρήση και θα επανελεγχθούν. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επανέλεγχοι σε 386 κτίρια, εκ των οποίων 308 κρίθηκαν οριστικά ακατάλληλα για χρήση και 78 κρίθηκαν επισκευάσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ