Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου στη Σύρο

Το 5ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους της λαϊκής μουσικής στη Σύρο, από τις 25 έως τις 28 Αυγούστου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του νησιού, ακολουθώντας τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για την προστασία από την COVID-19.

Στην έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία, ο Πέτρος Κουλουμής από την Κύπρο και οι συνεργάτες του θα ανοίξουν το τετραήμερο των εκδηλώσεων ερμηνεύοντας τραγούδια μερικών από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της «Σμυρναίικης Σχολής», όπως ο Παναγιώτης Τούντας, ο Δημήτρης Σέμσης (Σαλονικιός), ο Γιάννης Δραγάτσης.

Οι Δέσποινα Ψαθά - Βαγγέλης Πετρινιώτης και οι Γιαρέμ θα ακολουθήσουν το ρεμπέτικο της περιόδου 1920 - 1950, στο παλιό βυρσοδεψείο της Ερμούπολης, το κτίριο Κορνηλάκη, τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ.

Την τρίτη μέρα θα ακολουθήσουν οι Σερσέ λα Φαμ, το μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη, με ρεπερτόριο που βασίζεται στο ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι, και ο Στέλιος Γαλανός, στο Ενυδρείο στο Κίνι.

Η αυλαία θα κλείσει με μια γνήσια λαϊκή βραδιά στον εμβληματικό χώρο του Ταρσανά της Σύρου, με τη σύμπραξη των Γιάννη Παπαβασιλείου, Γιάννη Νιάρχου και Σεμέλης Παπαβασιλείου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org