Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «VODAFONE - 360 CONNECT»
«Το μέλλον μας δεν το φανταζόμαστε, το διεκδικούμε!»

«Εσύ πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου να εργάζεται στο μέλλον;»

Το παραπάνω ερώτημα απευθύνει η εργοδοσία της «Vodafone» στο προσωπικό με ερωτηματολόγια μέσω εταιρικών mail, στα οποία υπάρχει και ερώτηση σχετική με την τηλεργασία. Οι «επιλογές» από τις οποίες έχουν να διαλέξουν οι εργαζόμενοι είναι είτε «μόνιμα από το σπίτι», είτε «μόνιμα από το γραφείο», είτε «κάποιες μέρες από το γραφείο και κάποιες μέρες από το σπίτι».

«Αφού η εργοδοσία της "Vodafone" και συνολικά οι μονοπωλιακοί όμιλοι έβαλαν στη φαρέτρα τους τον νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη με τις ψήφους των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, αφού μας ετοίμασαν ένα μέλλον με κατάργηση του 8ωρου, με 12ωρα, με απλήρωτες υπερωρίες, ωράριο - λάστιχο, μισθούς πείνας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, συν όλους τους προηγούμενους αντιλαϊκούς νόμους, τώρα θέλουν να μας παρουσιάσουν τη σφαγή μας και μέσω ερωτηματολογίου!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση.

Και όπως εξηγεί, με βάση τα παραπάνω: «Μας λένε ότι έτσι κι αλλιώς το μέλλον μας θα είναι μαύρο, οπότε ας διαλέξουμε: Να γίνουμε δούλοι του γραφείου, του σπιτιού, ή να το σπάμε και στα δύο;».

«Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η δουλειά ήλιο με ήλιο, να είμαστε 24 ώρες διαθέσιμοι στον εργοδότη για να μας εκμεταλλεύεται όποτε το θέλει και όποτε το έχει ανάγκη. Σήμερα με τα επιτεύγματα της επιστήμης δεν μπορούμε να γυρνάμε έναν αιώνα πίσω μόνο και μόνο για να διασφαλιστεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου!», τονίζει το Σωματείο. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε «συσπείρωση και αγώνα για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας! Εχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τις δικές μας ανάγκες! Σε συμπόρευση με το κλαδικό Συνδικάτο μας, το ΣΕΤΗΠ».

Οσο για το ερωτηματολόγιο της εργοδοσίας, το Σωματείο «απαντάει ξεκάθαρα: Το μέλλον μας δεν το φανταζόμαστε αλλά το διεκδικούμε στον δρόμο του αγώνα! Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με 5ήμερο - 7ωρο - 35ωρο. Υπερασπιζόμαστε το ωράριο εργασίας μας, καμία ώρα απλήρωτης εργασίας. Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να προστατεύουν όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε τους όρους δουλειάς μας με βάση την τεράστια δυνατότητα που υπάρχει στο σήμερα, με Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org