Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Διαψεύδει οποιαδήποτε ελληνική εμπλοκή σε περιστατικό με νεκρό στην τουρκική όχθη του Εβρου

Για έναν Τούρκο πολίτη που έπεσε νεκρός από ελληνικά πυρά κάνουν λόγο δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Εβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης, ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο 43χρονος Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουργκούν πέθανε ακαριαία. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, που μετέφερε τη σορό του θύματος στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Αδριανούπολης.

Η Αγκυρα προχώρησε σε διάβημα και κάλεσε για εξηγήσεις την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, το ελληνικό ΥΠΕΞ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Τουρκίας και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η επιτετραμμένη στην Αγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Εβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορά της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Πληροφορίες που επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε στην τουρκική πλευρά και πιθανώς αφορούσε σύρραξη μεταξύ διακινητών ή λαθρεμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ