Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέος δίσκος με ποίηση του Νίκου Γκάτσου

«Η Παγωμένη Θεατρίνα» ονομάζεται ο νέος δίσκος που κυκλοφόρησε από το ogdoo.gr σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Νίκου Χιώτογλου. Η επιμέλεια της έκδοσης είναι της Αγαθής Δημητρούκα.

«Η Παγωμένη Θεατρίνα» γράφτηκε από τον Νίκο Γκάτσο στις αρχές της δεκαετίας του '80, για να μελοποιηθεί από τον Μάνο Χατζιδάκι και να ερμηνευτεί από τον Γιώργο Μαρίνο. Αυτό επέτρεψε στον ποιητή να τολμήσει μια ευρεία γκάμα θεμάτων και ρυθμών και να δημιουργήσει από δραματικούς και σπαρακτικούς στίχους μέχρι παιχνιδιάρικους και χιουμοριστικούς και από λαϊκούς μέχρι σχεδόν λόγιους, υπερβαίνοντας την εποχή του. Ωστόσο, η συνεργασία αυτή δεν ευοδώθηκε.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι στίχοι του Ν. Γκάτσου συνάντησαν τη μουσική του Νίκου Χιώτογλου και τραγουδήθηκαν από δώδεκα ερμηνευτές, οι οποίοι δεν έτυχε στο παρελθόν να τραγουδήσουν σε πρώτη εκτέλεση στίχους του Νίκου Γκάτσου. Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Βιολέτα Ικαρη, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Λειβαδάς, Θάνος Ματζίλης, Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης Στόκας, Vassilikos.

Η έκδοση διατίθεται τόσο σε φυσικό προϊόν όσο και ψηφιακά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ