Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να κλιμακωθεί ο αγώνας για να σταματήσει το εξελισσόμενο έγκλημα στο Σχιστό!

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό
Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στη χωματερή στο Σχιστό
Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους νέους της πόλης την κυβέρνηση της ΝΔ, που «"σαν τον κλέφτη μες στη νύχτα", στις 20/7/2021 τα μεσάνυχτα, πέρασε τροπολογία στη Βουλή με την οποία εξασφαλίζει το θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό!».

Οπως σημειώνει:

«Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει την τροποποίηση του νόμου 2742/1999, ο οποίος διαμορφώθηκε μετά από αγώνες του λαϊκού κινήματος και καθόριζε "τα όρια ζωνών προστασίας" του όρους Αιγάλεω, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί και κηρυχθεί "τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους" και περιοχές "απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος". Στις ζώνες αυτές, με τον μέχρι τώρα νόμο επιτρέπονταν μόνο ήπιες δραστηριότητες αναψυχής, αθλητισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τώρα, η κυβέρνηση στα μουλωχτά πέρασε την τροποποίηση των παραπάνω με την εγκληματική πρόβλεψη: "Επιτρέπεται σε όλες τις ζώνες προστασίας του Ορους Αιγάλεω η κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων"».

Προσθέτει πως «το ΚΚΕ ανέδειξε και καταδίκασε τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή, που έρχεται να υποστηρίξει τους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής της ΝΔ (Πατούλη) για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα παράγει το καρκινογόνο καύσιμο RDF.

Η εξέλιξη αυτή είναι εις βάρος του λαού της περιοχής μας γιατί: Πρόκειται για μια ακόμα υγειονομική βόμβα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος, δίπλα στην COSCO και στα καζάνια του θανάτου, στη βιομηχανική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας, και επιβαρύνει την υγεία του λαού και το περιβάλλον!

Η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα γίνει με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), δηλαδή με ζεστό κρατικό χρήμα στους κατασκευαστικούς ομίλους, που θα αποκομίσουν πολλά κέρδη από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών. Το αυξημένο κόστος θα το πληρώσει για άλλη μια φορά ο λαός, με περισσότερα χαράτσια!».

«Συνένοχοι στο εξελισσόμενο έγκλημα στο Σχιστό εις βάρος του λαού του Πειραιά» - συνεχίζει η ανακοίνωση - «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικές αρχές του σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα και Πέραμα, που είχαν συνυπογράψει κείμενο της περιφερειακής αρχής Δούρου το 2016 το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, έργο που σήμερα υλοποιείται από τη ΝΔ και την περιφερειακή αρχή Πατούλη».

Η ΤΕ Πειραιά καλεί τον λαό της περιοχής σε κλιμάκωση του αγώνα μπροστά στη νέα εξέλιξη. Οπως επισημαίνει: «Οι ενθαρρυντικές κινητοποιήσεις από εργατικά σωματεία, μαζικούς φορείς, τη συντονιστική τους επιτροπή, που έχουν αναδείξει το θέμα έως τώρα, είναι ώρα να γίνουν πιο μαζικές. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να βάλει εμπόδια στην πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές αρχές και οι δημοτικές αρχές της περιοχής. Με τους αγώνες του δεν θα επιτρέψει τη θυσία της ζωής μας, της υγείας των παιδιών μας, την καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, οι εκπρόσωποί του στη Βουλή και στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org