Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στη μάχη τα «βαριά χαρτιά»

Δεσπόζουν οι συμμετοχές του Πετρούνια, του Τσιτσιπά και της Κορακάκη, ξεκίνημα επίσης για τα ελληνικά «δελφίνια» και την Εθνική πόλο

Με το «καλημέρα» του προγράμματος στο Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό των κρίκων
Με το «καλημέρα» του προγράμματος στο Τόκιο ο Λευτέρης Πετρούνιας θα διεκδικήσει την είσοδο στον τελικό των κρίκων
Οι πρεμιέρες του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους της ενόργανης, του Στέφανου Τσιτσιπά στα προκριματικά του τουρνουά τένις και της Αννας Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι από 10 μ. ξεχωρίζουν ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές στο ξεκίνημα του κυρίως μέρους της αγωνιστικής δράσης στο Τόκιο το Σαββατοκύριακο. Κατά το ίδιο διήμερο θα ριχτούν στη μάχη της διάκρισης και οι αθλητές του υγρού στίβου, με τα ελληνικά «δελφίνια» να συμμετέχουν στα προκριματικά της κολύμβησης, ενώ στο πρόγραμμα είναι και η πρεμιέρα της Εθνικής πόλο ανδρών.

Ελληνικές παρουσίες υπάρχουν ακόμα στο πινγκ πονγκ και στην ποδηλασία.

Για το πρώτο βήμα ο Πετρούνιας

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016 και παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων συμμετέχει αύριο Σάββατο στον προκριματικό του αγωνίσματος, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό στις 2 Αυγούστου. Ο Πετρούνιας έδειξε ότι βρίσκεται σε άριστη φόρμα, παραμένοντας αήττητος από τις αρχές του 2020 και έχοντας ως επιστέγασμα την τελευταία εμφάνισή του στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα, όπου παίρνοντας την πρωτιά εξασφάλισε και την πρόκριση στο Τόκιο. Ο 30χρονος αθλητής θα συμμετάσχει στον 2ο από τους συνολικά τρεις ομίλους του προκριματικού της ενόργανης ανδρών και θα ανέβει στους κρίκους στην τελευταία περιστροφή (αναμένεται γύρω στις 10.35 - 11:00 ώρα Ελλάδας).

Ανοιχτός ο δρόμος για τον Τσιτσιπά

Ενα ακόμα «βαρύ χαρτί» της ελληνικής αποστολής είναι η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ολυμπιακό τουρνουά τένις. Ο Ελληνας τενίστας, Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, θα ξεκινήσει τους αγώνες του αντιμετωπίζοντας τον βετεράνο Γερμανό Φίλιπ Κολσράιμπερ (Νο 112), ο οποίος θεωρείται στα μέτρα του Τσιτσιπά. Γενικότερα, με βάση την κλήρωση, θεωρητικά ο δρόμος του Τσιτσιπά μέχρι τα ημιτελικά θεωρείται βατός. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη θα μπει στα δύσκολα με το «καλημέρα» στο τουρνουά των γυναικών, καθώς θα ξεκινήσει κόντρα στην Εσθονή Ανέτ Κόνταβεϊτ, Νο 28 στον κόσμο.

Να υπερασπιστεί τα κεκτημένα η Κορακάκη

Με εφαλτήριο τη σπουδαία διπλή επιτυχία στους Αγώνες του Ρίο, όταν κατέκτησε χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι από 25 μ. και 10 μ. αντίστοιχα, η Αννα Κοροκάκη θέλει να ...στοχεύσει σε κάτι ανάλογο και στο Τόκιο. Η Ελληνίδα αθλήτρια θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της τα ξημερώματα της Κυριακής με τα προκριματικά στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι, και παρά τον έντονο συναγωνισμό που αναμένεται να υπάρξει, οι προσδοκίες διάκρισής της παραμένουν υψηλές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ