Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 10 π.μ. στο ΥΠΕΝ

Συνέχεια στον αγώνα τους με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., δίνουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προγραμματίζοντας παράλληλα τις επόμενες πολύμορφες αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει στην τελική ευθεία τούς εγκληματικούς της σχεδιασμούς για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν εδώ και 19 μήνες, διεκδικώντας τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Απορρίπτουν τις παγίδες και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, που επιδιώκει να αποσπάσει τη συναίνεση στις απολύσεις τους και να τους πετάξει έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εντείνει τις πιέσεις για να πετάξει έξω από τη ΛΑΡΚΟ το «βαρίδι» των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, στρώνει «κόκκινο χαλί» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα γίνονται επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όπου εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων βλέπουν από κοντά τα «φιλέτα» και τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης που εκποιούνται μέσα από τους δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στις αντιπροσωπείες των μονοπωλίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και επισκέπτονται τη ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, που είχαν ορίσει οι κυβερνήσεις και έχουν μερίδιο στην απαξίωσή της.

Με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ανοίγουν έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων και πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων. Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιούλη προγραμματίζουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας, αυτήν τη φορά έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα προετοιμάζουν τις λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, προκειμένου να ενημερώσουν τον λαό για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ σε ολόκληρη την περιοχή και να απευθύνουν κάλεσμα για συνέχιση της πλατιάς αλληλεγγύης στον πολύμηνο αγώνα τους.

Ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα κορυφωθεί την Πέμπτη 29 Ιούλη με μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης στη Λάρυμνα, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και τη στήριξη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org