Πέμπτη 15 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΡΤΑ
«Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης»

Αύριο η μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, με ομιλητή τον πρέσβη της Παλαιστίνης

«Με κεντρικό σύνθημα "Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης", το Εργατικό Κέντρο Αρτας δίνει συνέχεια στη δράση του με πολιτιστικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες», σημειώνει ο Γ. Αλιφτήρας. Και προσθέτει για τη δράση αυτή: «Χαρακτηρίστηκε το τελευταίο διάστημα από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και των γυναικών, που η παρουσία τους ήταν κυρίαρχη στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η περσινή πείρα των εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένες στην Κούβα, με τη συμμετοχή και της πρέσβη, άφησε θετικά αποτελέσματα. Χιλιάδες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, ενώ ξεχώρισε η παρουσία της νεολαίας αλλά και μικρών παιδιών στα κουκλοθέατρα και στα ομαδικά παιχνίδια. Εδωσαν τον τόνο σε όλες τις εκδηλώσεις καθορίζοντας τη συνέχεια αυτών των πρωτοβουλιών, την ακόμα μεγαλύτερη προετοιμασία, το άνοιγμα με νέες μορφές εκδηλώσεων για τα παιδιά, όπως η κατασκευή ρομπότ με τουβλάκια, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τις μουσικές βραδιές και, όπως πάντα, με προβολές ταινιών.

Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και ξεχωρίζει η εκδήλωση την Παρασκευή 16 Ιουλίου, όπου θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπάσι».

Το πρόγραμμα για το πολιτιστικό καλοκαίρι του Εργατικού Κέντρου Αρτας στον κινηματογράφο «Ορφέας»

Αύριο Παρασκευή στις 9 μ.μ. ομιλία του πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι. Θα ακολουθήσουν προβολή ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη και μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά τραγούδια.

Την Τετάρτη 21/7, στις 7 μ.μ., εκπαιδευτική ρομποτική με τουβλάκια lego για μικρά παιδιά, από τον Μάρκο Χατάρι.

Την Παρασκευή 23/7, στις 9 μ.μ., προβολή της ταινίας «Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο» του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μουρ.

Το Σάββατο 24/7, στις 7 μ.μ., κουκλοθέατρο για παιδιά «Ο νάνος και η χρυσοχέρα» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν από την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη.

Την Παρασκευή 30/7, στις 9 μ.μ., αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τη συμμετοχή μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Την Τετάρτη 4/8, στις 7 μ.μ., ομαδικά παιχνίδια, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού και χορός στη Μαγική Παιχνιδόπολη! Ακολουθεί κουκλοθέατρο «Ο Καρυδάκης» από την Αθηνά Σκανδάμη.

Την Πέμπτη 5/8, στις 9 μ.μ., προβολή της ταινίας «Η Νύχτα των στρατηγών» του Ανατόλ Λίτβακ.

Την Πέμπτη 19/8, στις 9 μ.μ., προβολή της ταινίας «ΣΟΣ Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Την Παρασκευή 27/8, στις 9 μ.μ., θεατρική παράσταση «Τρωάδες» από τη Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ.

Το Σάββατο 28/8 λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ