Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΕURO 2020
Γιορτή στην Ιταλία για την πρόκριση στον τελικό

Την πρόκριση της Εθνικής της ομάδας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου πανηγυρίζει όλη η Ιταλία, πρόκριση η οποία ήρθε μετά από συγκλονιστικό ημιτελικό απέναντι στην Ισπανία και νίκη 4-2 στα πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση). Οι Ιταλοί πήραν έτσι τη ρεβάνς για τη βαριά τους ήττα με 4-0 στον τελικό του Euro 2012, και την Κυριακή στο «Γουέμπλεϊ» θα διεκδικήσουν ξανά το τρόπαιο.

Στην πορεία της προς τον τελικό η Ιταλία, εκτός από άλλον έναν σημαντικό αντίπαλο (μετά το Βέλγιο στα προημιτελικά), υπερνίκησε και την εναντίον της παράδοση στη διαδικασία των πέναλτι, όπου σε 12 περιπτώσεις έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό 7 φορές. Για τη Ισπανία, από την άλλη, αποδείχθηκε μοιραία η τρίτη φορά στην τρέχουσα διοργάνωση που αγώνας της κρίθηκε μετά την κανονική διάρκεια, έπειτα από τις νίκες της επί της Κροατίας στην παράταση και επί της Ελβετίας στα πέναλτι.

Το μεσογειακό ντέρμπι του Euro προσέφερε πολλές συγκινήσεις, ευκαιρίες εκατέρωθεν και εναλλαγές συναισθημάτων προτού οι δύο ομάδες τελειώσουν την κανονική διάρκεια ισόπαλες 1-1, με τα γκολ των Κιέζα (60') και Μοράτα (80'). Με την παράταση να μην αλλάζει τίποτα, στη διαδικασία των πέναλτι όλα κρίθηκαν από τις άστοχες εκτελέσεις των Ολμο (άουτ) και Μοράτα (απέκρουσε ο Ντοναραμούμα) για την Ισπανία και από το κρίσιμο εύστοχο χτύπημα του Ζορζίνιο στο τελευταίο πέναλτι για τους Ιταλούς, για τους οποίους ο Λοκατέλι επίσης είχε αστοχήσει αλλά χωρίς αυτό να τους στοιχίσει τελικά.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ