Πέμπτη 8 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
COPA AMERICA 2021
Βραζιλία - Αργεντινή διεκδικούν το τρόπαιο

Το κλασικό ντέρμπι του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής θα κρίνει και τον νικητή του φετινού Copa America που διεξάγεται στη Βραζιλία, με τις δύο ομάδες να αποτελούν το ζευγάρι του τελικού της Κυριακής (ξημερώματα 03.00 ώρα Ελλάδας - Open TV). Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που στη Βραζιλία η κατάσταση με την πανδημία είναι πλέον εκτός ορίων, με χιλιάδες θανάτους καθημερινά, ξεσηκώνοντας σφοδρές αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μπολσονάρο.

Πρώτη πέρασε στον τελικό η οικοδέσποινα Βραζιλία, νικώντας 1-0 το Περού στα ημιτελικά, με σκόρερ τον Λούκας Πακετά (35') μετά από ασίστ του κορυφαίου της αναμέτρησης Νεϊμάρ. Πάντως το Περού φωνάζει για τη διαιτησία του αγώνα, κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά στη διοργάνωση, με μια σειρά από διαιτητές να έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για τις αποφάσεις τους.

Ακόμα πιο αμφίρροπος ήταν ο δεύτερος ημιτελικός, με την Αργεντινή να επικρατεί εν τέλει της Κολομβίας στα πέναλτι, νικώντας την 3-2 μετά από ισοπαλία 1-1 στην κανονική διάρκεια (Λαουτάρο Μαρτίνες 7' - Λουίς Ντίας 61') και στην παράταση. Στη διαδικασία των πέναλτι καθοριστικός για την «Αλμπισελέστε» στάθηκε ο τερματοφύλακάς της Εμιλιάνο Μαρτίνες, αποκρούοντας τα χτυπήματα των Ντάβινσον Σάντσες, Γέρι Μίνα και Εντουιν Καρντόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ