Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρέμβαση για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών παραμονής

Παρέμβαση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Βόρειου Τομέα και Ανατολικής Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που εδρεύει στην Παλλήνη, πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής (ΕΚΛΑΑ), το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και η Επιτροπή εργατών γης από το Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Σε συνάντηση με τη Διεύθυνση της υπηρεσίας, ζήτησαν να ενημερωθούν για τους λόγους καθυστέρησης της διαδικασίας έκδοσης νέων αδειών παραμονής αλλά και ανανέωσης παλαιότερων. Η Διεύθυνση ανέφερε ότι το προσωπικό στο συγκεκριμένο τμήμα δεν επαρκεί για να καλύψει τη στοιχειώδη λειτουργία του, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει υποτριπλασιαστεί, ενώ την ίδια ώρα έχει πολλαπλασιαστεί ο όγκος δουλειάς.

Η ήδη πολύπλοκη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία αποτελεί για πολλούς ανυπέρβλητο εμπόδιο στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τα νομικά έγγραφα που θα τους εξασφαλίσουν, έως έναν βαθμό, τη δυνατότητα για διαμονή και εργασία με τα στοιχειώδη δικαιώματα. Αποτρεπτικό είναι και το μεγάλο κόστος, αφού είναι αρκετά τα μεροκάματα που χρειάζεται να χάσει κάποιος για να στηθεί στην ουρά της υπηρεσίας προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο εκατοντάδες εργάτες γης. Πολλοί απ' αυτούς παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας εδώ και πάνω από δύο χρόνια, περιμένοντας την έγκριση της αίτησής τους. Οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγροτική παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα εκμεταλλεύονται το γεγονός της απουσίας νομικών εγγράφων για να επιβάλουν με εκβιασμούς τα μεροκάματα πείνας και τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org