Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συνδικάτα στην υπηρεσία της ... «παραγωγικότητας»

Το ...ποδόσφαιρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας κατάφερε να συνδυάσει η βρετανική συνδικαλιστική οργάνωση TUC (Συνομοσπονδία Συνδικάτων Αγγλίας), σχολιάζει το ΠΑΜΕ, και να παρουσιάσει ως θετικές τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης. Συγκεκριμένα, η TUC (μέλος της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων - ΣΕΣ - και αδελφάκι της ΓΣΕΕ), με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία, στο πλαίσιο του Euro2020, «κατέθεσε αίτημα προς τους εργοδότες με το οποίο ζητούσε να επιτραπεί στους εργαζόμενους να σχολάσουν νωρίτερα ώστε να παρακολουθήσουν το ματς και να αναπληρώσουν μετά τις χαμένες ώρες εργασίας».

«Το συγκεκριμένο αίτημα δεν βασίζεται φυσικά στην εκπλήρωση των αισθημάτων του φίλαθλου κοινού ούτε καν στη σπουδαιότητα ενός εκ των κορυφαίων ντέρμπι στην διοργάνωση του Euro2020, αλλά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Francis Ο' Grady, γενική γραμματέας της TUC, "δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός. Οι ελαστικές σχέσεις κάνουν τους εργαζόμενους χαρούμενους και αυξάνουν την παραγωγικότητα"», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Πιθανότατα αυτές τις "θετικές" πλευρές έβλεπε και η ΓΣΕΕ στο νόμο - έκτρωμα του Χατζηδάκη και αρνήθηκε να καλέσει απεργία στις 16 Ιούνη. Βέβαια, για το κατά πόσο "χαρούμενοι" είναι οι εργαζόμενοι των zero hours, της δωδεκάωρης δουλειάς και της μισο-ανεργίας, μισο-ζωής, μάλλον οι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη. Για τους εργαζόμενους η λογική και οι θέσεις των TUC - ΣΕΣ είναι ξεκάθαρο πέναλτι και χωρίς VAR», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org