Πέμπτη 1 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
Διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά

Πραγματοποίησαν κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε κινητοποίηση, με στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές των δήμων, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Την κινητοποίηση οργάνωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προτάσσοντας αιτήματα για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και πραγματοποίηση νέων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

«Οι δήμαρχοι υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και αποδέχονται τη γενίκευση των "ελαστικών" μορφών εργασίας σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές δομές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που δουλεύουν με "ελαστικές" σχέσεις εργασίας για πολλά χρόνια στις κοινωνικές δομές παραμένοντας όμηροι κυβερνήσεων και δημάρχων», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Πρόσφατα, όπως υπενθυμίζει, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς στους δήμους Αλίμου, Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου και αλλού «απειλήθηκαν με απόλυση με το πρόσχημα ότι δεν έβγαιναν τα οικονομικά».

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργείου στο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία, παραπέμποντας τους εργαζόμενους σε συνάντηση που θα προγραμματιστεί την επόμενη βδομάδα. Στο έδαφος αυτό, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε νέα κινητοποίηση τη μέρα που θα οριστεί η εν λόγω συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ