Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό ψυχιατρική εξέταση ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό

Στο «Δρομοκαΐτειο» οδηγήθηκε χτες ο 37χρονος πρώην αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Κόμβος που επιτέθηκε προχτές με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, για περαιτέρω ψυχιατρική αξιολόγηση πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος που είχε καθαιρεθεί σε 1ο βαθμό για υπόθεση ναρκωτικών από τη Μητρόπολη Βέροιας όπου ανήκε, δικαζόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο, και όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση επικύρωσης του αποσχηματισμού του αντέδρασε βγάζοντας από την τσάντα του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό που έριξε στο προεδρείο προκαλώντας εγκαύματα σε 7 μητροπολίτες, στον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου και 2 δικηγόρους.

Οσον αφορά την κλινική κατάσταση των θυμάτων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του ΚΑΤ ο αρχιμανδρίτης - γραμματέας Συνοδικού, καθώς φέρει τα σοβαρότερα εγκαύματα, ενώ εξιτήριο πήραν χτες από το ΚΑΤ οι μητροπολίτες Αρτης, Γλυφάδας, Ζακύνθου (οι οποίοι έφεραν ελαφρά εγκαύματα) και από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως - Κονίτσης, Κασσανδρείας, οι οποίοι βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς και περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο πρώην αρχιμανδρίτης ήταν ψυχικά ασταθής και φέρεται να ήταν για κάποια χρόνια χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ το 2018 είχε διωχθεί από την Εισαγγελία Βέροιας για κατοχή ναρκωτικών και εκκρεμεί δίκη.

Ο συνήγορός του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, τον χαρακτήρισε «ψυχικά ασθενή» και συνέχισε λέγοντας πως «η άδικη πράξη που τέλεσε κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Εχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε». Ανέφερε επίσης ότι «βρήκε τη χημική ουσία έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».

Για το προφίλ του 37χρονου πρώην ιερωμένου βγαίνουν διάφορα στοιχεία από μαρτυρίες που δημοσιοποιούνται από παράγοντες της περιοχής που υπηρετούσε, οι οποίες δείχνουν ότι προκαλούσε διάφορα προβλήματα. Επίσης, ότι είχε προαναγγείλει την επίθεση σε σχόλιό του στο διαδίκτυο. Ακόμα και μετά την πράξη με το καυστικό υγρό, απείλησε τον ιερέα που τον έχει αντικαταστήσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ