Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ
Η τοξικοεξάρτηση είναι πρόβλημα πολυπαραγοντικό και βαθιά δομικό

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Εφόσον η κοινωνία αναγνωρίσει ότι το φαινόμενο της εξάρτησης είναι πολυπαραγοντικό και βαθιά δομικό, τότε το πλαίσιο αντιμετώπισής του σταματά να είναι "φιλανθρωπία", ή απλά "τιθάσευση των συμπτωμάτων του" και καθίσταται αναγκαία επανορθωτική λειτουργία όλης της κοινωνίας.

Τότε σταδιακά μπορεί να γίνει "ασφαλές".

Ξεκινώντας από την πρόληψη. Ξεκινώντας από τη χώρα μας.

Πρόσφατα ανανεώθηκε η χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης για άλλα εφτά χρόνια. Ωστόσο, το θεσμικό πλαίσιο παραμένει ακόμα ad hoc, όπως πειραματικά ξεκίνησε (...) Υπάρχουν φωνές που συνεχίζουν να θεωρούν ότι η πρόληψη είναι επιφανειακό, συμπτωματικό και άρα "εποχιακό" εργαλείο (...)

Το "ασφαλές πλαίσιο" είναι σημαντικό να έχει στη βάση του την Πρωτοβάθμια Πρόληψη, μια διαδικασία που αφορά όλη την κοινότητα».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ