Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει εδώ και τώρα η ομηρία των 4.000 εργαζομένων στην Υγεία

Την απαίτηση για μονιμοποίηση των εργαζομένων του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ μετέφερε το Κόμμα στη Βουλή

Την άμεση και επιτακτική ανάγκη να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα οι 4.000 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν από την αρχή του 2017 με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και να ενταχθούν στο προσωπικό των μονάδων Υγείας που υπηρετούν ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με σχετική Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε και η οποία συζητήθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή.

Οι εν λόγω 4.000 εργαζόμενοι είναι επιστημονικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, όπως και φαρμακοποιοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί, οδηγοί, τραυματιοφορείς και άλλοι που έχουν προσληφθεί με το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, σε όλο το φάσμα των δομών της δημόσιας Υγείας. Από το 2017 και μετά βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και κάθε φορά, μέχρι την ανανέωση των συμβάσεών τους, υπό τον κίνδυνο της απόλυσης.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε πανεπιστήμια, γενικά νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΔΥΠΕ, ΠΕΔΥ, Περιφερειακά Πολυδύναμα Ιατρεία, ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΚΑΒ κ.ο.κ. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας βρέθηκαν μαζί με όλους τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή για την υγεία του λαού, με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία τη δική τους και των οικογενειών τους.

Παρ' όλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Β. Κοντοζομάνης απάντησε στον Μ. Συντυχάκη ότι η κυβέρνηση ...«δεν είναι σίγουρη» πως το να τους μονιμοποιήσει και να ενισχύσει έτσι όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας είναι «το σωστό και το ορθό»! «Δεν πρόκειται να υποσχεθούμε ή να αναγγείλουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι το σωστό και το ορθό» ήταν ολόκληρη η προκλητική φράση του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος βέβαια κατά τ' άλλα αναγνώρισε τάχα το έργο των εργαζομένων αυτών, το πόσο αναγκαίοι είναι για το σύστημα Υγείας και άλλα παρόμοια. Ανέφερε επίσης ότι «κληρονομήσαμε αυτήν την κατάσταση» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι ο ένας παίρνει τη σκυτάλη από τον άλλον.

«Αρνείστε να προσλάβετε μόνιμο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό. Υλοποιείτε μια πάγια εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, βάσει της οποίας η σχεδιαζόμενη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προϋποθέτει τη διαιώνιση των ελλείψεων προσωπικού και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Οπως επεσήμανε ο Μ. Συντυχάκης, «είμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου. Εάν τώρα, που είναι αναγκαίο αυτό το προσωπικό, δεν το προσλάβετε σε μόνιμες θέσεις εργασίας, πότε θα το προσλάβετε; Αν δεν το κάνετε τώρα και εκφράζετε αυτήν την αναλγησία απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, φανταστείτε τι έχει να γίνει στο μέλλον». Κατήγγειλε ότι «ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας με βάση τα οργανογράμματα», τα οποία «αν τα επικαιροποιήσουμε θα δείτε ότι οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες».

Κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στον αγώνα προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά να δικαιωθούν», ενώ κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής και τη σχετική τροπολογία που είχε καταθέσει πρόσφατα το ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι «θα την επανακαταθέσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ