Πέμπτη 24 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΑΚ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Εκατοντάδες εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσει τη διαδικασία διεξαγωγής αρχαιρεσιών στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), το συντομότερο δυνατό, απαιτεί η ΕΣΑΚ (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συλλεχθεί πάνω από 1.000 υπογραφές εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούν να γίνει άμεσα Συνέλευση, κάτι που αναδεικνύει η ΕΣΑΚ, παρ' όλα αυτά «οι επικεφαλής των παρατάξεων (ΔΑΚΕ/ΝΔ - Κίνηση Συνεργασίας/ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτ. Πρωτοβουλία/ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με διάφορα προσχήματα δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν στο ΔΣ. «Κατανοούμε αυτό που διατράνωσαν με την υπογραφή τους οι σχεδόν 1.000 συνάδελφοι, ότι δηλαδή ο χώρος έχει εκρηκτικά προβλήματα και γι' αυτό πρέπει να διασφαλίζεται η ζωντανή, απρόσκοπτη λειτουργία του σωματείου μας και η νομική του υπόσταση», σημειώνουν οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ. Και καλούν τους εργαζόμενους να μην αφήνουν κανέναν να τους τρομοκρατήσει, «αλλά και μη δείξετε εμπιστοσύνη ούτε για μια στιγμή σε λόγια τάχα "ενωτικά" που μασκαρεύουν πράξεις εργατοκτόνες. Η ενότητα κρίνεται στη βάση των εργαζομένων που έχουν κοινά προβλήματα, κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο! Κι είναι σαφές από την ίδια μας τη ζωή ότι απλώς δεν γίνεται να ταυτιστούν ποτέ τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εργαζομένων με αυτά των εργοδοτών, δηλαδή των εκμεταλλευτών τους!».

Η ΕΣΑΚ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να μετατρέψει το ΣΕΝΕ σε σωματείο - σφραγίδα και φερέφωνο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, χωρίς ουσιαστική λειτουργία και αποτελεσματική παρέμβαση, σωματείο για τις καρέκλες και όχι για την υπεράσπιση των εργατικών μας δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ