Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φιάσκο η δίχρονη Προσχολική Αγωγή στον δήμο Νεάπολης - Συκεών

Εξαίρεση για μία ακόμα χρονιά από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής ζητά η διοίκηση του δήμου Νεάπολης - Συκεών, επικαλούμενη έλλειψη υποδομών για τη στέγαση των νηπιαγωγείων.

Με επιστολή που έστειλε στις 8/6, χρησιμοποιεί αντιεπιστημονικά στοιχεία για να μειώσει τη χρησιμότητα της Προσχολικής Αγωγής, επαναφέρει το ζήτημα «νηπιαγωγείο ή παιδικός σταθμός», μιλά για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως χαμένα «από ευρωπαϊκούς πόρους που χρηματοδοτούν δομές Παιδικών Σταθμών» και καταλήγει ότι για να εφαρμοστεί η δίχρονη Προσχολική Αγωγή χρειάζονται 15 αίθουσες με σύγχρονη υποδομή, λέγοντας ότι είναι αδύνατο για τον δήμο.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κάνει λόγο για «απόλυτο φιάσκο» και αναδεικνύει την ανάγκη για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά, με ανέγερση νέων νηπιαγωγείων και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Η ΤΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι η διοίκηση του δήμου τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, ούτε διεκδίκησε το παραμικρό από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση. Και σχολιάζοντας την επιστολή της διοίκησης επισημαίνει: «Αυτό που δεν λέει ο δήμαρχος είναι ότι θέλει την ευθύνη για την Προσχολική Αγωγή να την έχει ο δήμος (θέση την οποία έχει και η ΚΕΔΕ, και άλλοι δήμαρχοι), το κράτος να μην ξοδεύει ούτε ευρώ παραπάνω (όπως και κάνει) και όλο το βάρος να πέφτει στους γονείς (είτε μέσω δημοτικών τελών είτε "σπρώχνοντάς" τους σε ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία).

Ακόμα, παραθέτει στην επιστολή του την κατάσταση των Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων, σαν να μην έχουν η διοίκηση του δήμου και οι κυβερνήσεις ευθύνη για αυτήν την κατάσταση.

(...) Την ίδια ώρα, μια σειρά οικόπεδα που είναι χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη, όπως το οικόπεδο στην Καυκάσου στις Συκιές, παραμένουν για δεκαετίες αναξιοποίητα».

Τονίζει δε ότι σήμερα απαιτείται οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, οι Σύλλογοι Γονέων να διεκδικήσουν γενναία κρατική χρηματοδότηση ώστε να ανεγερθούν νέα, σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, με πρόβλεψη χώρων για σίτιση, ξεκούραση και ό,τι άλλο είναι παιδαγωγικά αναγκαίο, μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλου του αναγκαίου προσωπικού, 15 παιδιά ανά τμήμα και ουσιαστική λειτουργία του ολοήμερου νηπιαγωγείου. «Μόνο με αυτούς τους όρους μπορούμε να μιλάμε για πραγματικά δημόσια και δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ