Παρασκευή 18 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μεγάλη πολιτική και πολιτιστική συνάντηση της σπουδάζουσας νεολαίας
  • Από σήμερα οι εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
  • Αύριο, Σάββατο, στις 20.30, θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Με κεντρικό σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!» τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνονται αυτές τις μέρες χώροι μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής συνάντησης της σπουδάζουσας νεολαίας.

Στην Αθήνα μεγάλο Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 19 Ιούνη, οπότε και θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Σήμερα, Παρασκευή

18.30 Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων και σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας.

19.00 Ανοιχτό μάθημα latin χορού.

20.00 Συζήτηση με θέμα «Το φοιτητικό κίνημα και η συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη των αγώνων». Θα μιλήσουν οι: Παντελής Αρζόγλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.00 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

22.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

23.00 Hip hop live με: «Το Σφάλμα», «Rhyme Riot», «Raibo», «ΕΝΟΠΛΕΣ ΧΑRΕΣ».

00.00 Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.

  • Αύριο, Σάββατο

19.00 Συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα: «Ποτ Πουρί», «Echo», «Ζύμος και οι Κεραμιδόγατες».

20.30 Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30 Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

23.30 Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο (σε επιμέλεια Πάνου Τσίτσικα).

Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται τουρνουά σκακιού και κουίζ ερωτήσεων που επιμελήθηκε η ΠΟ Σπουδάζουσας. Για συμμετοχή στο email: spoudazousa_athinas_kne@outlook.com.gr ή στο τηλέφωνο: 6947.319.717 (Λουκία).

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν μπαρ και εκθέσεις.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα, Παρασκευή, γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, που θα διεξαχθεί στο Γαιόπολις (πρώην ΤΕΙ). Το πρόγραμμα αρχίζει στις 7 μ.μ. και περιλαμβάνει: Τουρνουά σκακιού, graffiti event, ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας, και συναυλία με τους Αλέξανδρο Μπαρμπούτη, Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, Στέλιο Καραβίδα, Smakos, «Pisum Sativum».

Σήμερα, Παρασκευή, γίνεται Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Βόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Συζήτηση με θέμα «Το φοιτητικό κίνημα και η συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη των αγώνων», ομιλία από τον Δημήτρη Νόκα, Γραμματέα του ΤΣ ΑΕΙ Βόλου, συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα.

Στα Χανιά, Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται αύριο, Σάββατο, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με: Συναυλίες με τον Χρήστο Θηβαίο και με τους «Heming ways» και «Meridian Black». Ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παρουσίαση ομαδικής εργασίας με θέμα «Αγώνας για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα». Συζήτηση με θέμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός - Πράσινη Ανάπτυξη», όπου θα μιλήσει ο Αντρέας Ανδρονικάκης, υποψήφιος διδάκτορας και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Αντίστοιχα στο Ηράκλειο, το Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται την Κυριακή 20 Ιούνη, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι (ευκάλυπτος), με: Συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Ομιλία του Τζόνι Γκιολίκου, Γραμματέα του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Μουσικό αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων. Θεματικές συζητήσεις με τίτλους: «Η Υγεία στα χρόνια της πανδημίας και η προοπτική των αποφοίτων», «Επιστήμη και έρευνα: Από ποιον για ποιον;», «Δούλοι τον 21ο αιώνα ή ζωή με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ