Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Προσφέρετε στους εργαζόμενους καλύτερους όρους σφαγής

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι τόσο από το νομοσχέδιο όσο και από τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών βουλευτών αυτό που αποτυπώνεται είναι το ταξικό μίσος για «κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια», για κάθε «μορφής συλλογικότητα» εκτός από αυτές τύπου «όλοι μαζί μπορούμε» που λανσάρουν εργοδότες και επιχειρηματικοί όμιλοι σε ΜΜΕ τύπου «ΣΚΑΪ».

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον συνδικαλισμό ως μία «μετοχική διαδικασία» και με το νομοσχέδιο επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό της και τους εργοδότες ως «καλό ποιμένα» των εργαζομένων και τους συνδικαλιστές ως «διαβόλους».

«Με το νομοσχέδιο, προσφέρετε στους εργαζόμενους καλύτερους όρους σφαγής», επισήμανε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «την έχετε κάνει τη μάνα, τη μητρότητα, μερικής απασχόλησης, 4 μέρες για τον εργοδότη, 3 για το παιδί! Προσοχή, αν αυτές οι 3 είναι τη μία Κυριακή και αυτή κάθεται τρεις, το παιδί που δεν θα έχει σχολείο το Σάββατο και δεν θα έχει σχολείο την Κυριακή, δεν μπορεί να δει τη μάνα του, γιατί το Σάββατο και την Κυριακή το παιδί θα είναι στο σπίτι και η μάνα στη δουλειά και ο πατέρας το ίδιο».

Πρόσθεσε, για να δείξει τι περιμένει τους εργαζόμενους, ότι ήδη πατώντας στο νομοσχέδιο τα σούπερ μάρκετ «πάνε με 9 και 10.30 το βράδυ. Με πόσες βάρδιες; Και 32 Κυριακές που είναι πάνω από το μισό των 52 Κυριακών;».

Απαντώντας στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι αντιμετωπίζει φαινόμενα βίας στους χώρους δουλειάς, επισήμανε: «Στην πραγματικότητα, όχι απλώς δεν χτυπάτε τη βία, η επέκταση του ωραρίου και το σπάσιμο του ωραρίου πολλαπλασιάζει τη βία. Είναι βία πραγματική, χειρότερη από αυτή που μπορεί να φανταστεί κάποιος. Οταν υποχρεώνετε μία νέα κοπέλα 25 χρονών να σπάει τη ζωή της δουλεύοντας ενδεχομένως στην τράπεζα ή κάπου αλλού 9 με 2 το μεσημέρι και 6 με 9 το βράδυ, δεν είναι βία; Και ήρθατε εδώ και το παρουσιάσατε ως μέγα ευεργέτημα το ότι δίνετε δύο μέρες για έκτακτα γεγονότα».

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι ήδη έδωσαν την πρώτη δυναμική απάντηση με την απεργία «που ήταν από τις μεγαλύτερες. Πού να δείτε την επόμενη (δηλαδή τη σημερινή) πώς θα είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ