Τετάρτη 16 Ιούνη 2021 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Το δίκιο και η δύναμή μας!

Σήμερα οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση στους «καλοαναθρεμμένους» εργοδότες και στο πολιτικό τους προσωπικό, που περιφέρεται μέσα στα ακριβά κουστούμια του και με τους «παπαγάλους» τους λένε στην εργατική τάξη ότι δεν δικαιούται να έχει αξιοπρεπή ζωή.

Λένε στον χειρώνακτα και επιστήμονα, εργαζόμενο και εργαζόμενη ότι δεν μπορούν να έχουν σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Δεν μπορούν να έχουν καλούς μισθούς. Δεν μπορούν να έχουν καλά σχολειά και νοσοκομεία. Δεν έχουν το δικαίωμα να βλέπουν και να χαίρονται τα παιδιά τους. Δεν μπορούν να ξεκουράζονται τις Κυριακές.

Λένε ότι «έχει και ο εργοδότης δίκιο»!

Σήμερα, λοιπόν, ο τόπος να τρανταχτεί συθέμελα. Την ώρα που ο υπουργός των εργοδοτών ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής μιλώντας τη «βαβυλωνική», περνώντας τους εργαζόμενους για κουτορνίθια, να νιώσει τη δύναμη και την οργή από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Σήμερα τα εργατικά συνδικάτα, με πυκνά απεργιακά μπλοκ, με νέες δυνάμεις, με τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης να φωνάζει «είμαστε εδώ, παίρνουμε τη σκυτάλη του αγώνα», μπορούν να δημιουργήσουν νέους, καλύτερους όρους για την ταξική πάλη.

Οι φορείς της βαρβαρότητας, η αστική τάξη και τα τσιράκια της, τρέμουν τον οργανωμένο αγώνα των δημιουργών, τον οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης.

Γι' αυτό το 1/3 του αντεργατικού εκτρώματος που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ αφορά στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, συνεχίζει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν η απεργία δεν τους ένοιαζε τότε γιατί ασχολούνται τόσο πολύ μαζί της; Γιατί από την προηγούμενη απεργία μέχρι τώρα έχουν λυσσάξει να την χτυπάνε; Ενας είναι ο λόγος: Τρέμουν το «δίκιο» του οργανωμένου εργάτη!


Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ