Περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ
Τα στελέχη του ΠΑΜΕ ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης στους τομείς της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας, μοίρασαν τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, και τους κάλεσαν να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει μεθαύριο 31 Γενάρη 2002.
«Η νέα επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας, θα μας πλήξει όλους. Οπως μας αφορά όλους και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η μετατροπή του αγαθού της υγείας σε εμπόρευμα», επισήμανε στους εργαζόμενους η Λ. Μεθωνιού, στέλεχος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). «Να αντισταθούμε στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσοκομεία, να μη γίνουμε συνένοχοι στο χαράτσωμα των ασθενών, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, να διεκδικήσουμε δυναμικά τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν Υγεία, με προσανατολισμό στην πρόληψη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)», υπογράμμισε η Λ. Μεθωνιού.
«Πρέπει οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, αλλά και της ΠΟΕΔΗΝ που παίζει το παιχνίδι της συναίνεσης με την κυβερνητική πολιτική να πρωτοστατήσουμε στους αγώνες, συγκροτώντας Επιτροπές Αγώνα, για να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας», επισήμαναν τα στελέχη του ΠΑΜΕ.
Απ' την πλευρά τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μετέφεραν στα στελέχη του ΠΑΜΕ την ανησυχία τους για τα σχέδια της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση, για το χτύπημα που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά. Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες για τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και την υπερεντατικοποίηση της δουλιάς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να καταργήσει από τους εργαζόμενους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου κλπ.) στη ΜΕΘ του νοσοκομείου τις ειδικές άδειες και το ειδικό επίδομα που λάμβαναν μέχρι τώρα. Εντονες ήταν οι ανησυχίες και των εργαζομένων της δεύτερης ΜΕΘ του νοσοκομείου - η οποία μεταφέρθηκε εκεί μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 που έθεσε εκτός λειτουργίας το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» - για την οργανική ένταξη της μονάδας στο ΚΑΤ, αλλά και για τη μείωση των κλινών ΜΕΘ των βορείων προαστίων, αφού στους «Αγιους Ανάργυρους» λειτουργούσαν 15 κλίνες, ενώ στο ΚΑΤ λειτουργούν μόλις έξι.