Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ποιος κλείνει τους δρόμους;

«

Να τοποθετηθούν πολιτικά καθαρά, κεντρικά αλλά και τι κάνουν σε περιφερειακό-νομαρχιακό επίπεδο σε σχέση με τον αγώνα των αγροτών, αν συμφωνούν στο κλείσιμο των δρόμων ή όχι», κάλεσε με περίσσιο θράσος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα κόμματα. Μάλιστα! Για την κυβέρνηση δεν έχει σημασία, και, πάντως, παρακάμπτει το γιατί αγωνίζονται και αναγκάζονται να κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες. Ποιος φταίει και γιατί δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματά τους, που οδηγούν στη χρεοκοπία και στο βίαιο ξεκλήρισμα εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους φτωχούς αγρότες, οι οποίοι σπρώχνονται στις ουρές των ανέργων στις πόλεις.

Η κυβέρνηση ανησυχεί καθώς διαπιστώνει την έκταση, τον πανελλαδικό χαρακτήρα, που παίρνει ο αγροτικός ξεσηκωμός, παρά την επιχείρηση αποπροσανατολισμού των αγροτών και την ανήθικη τακτική του εξαναγκασμού που ακολουθεί. Αλλά ποια πολιτική και γιατί ξεσηκώνει τους αγρότες; Δεν είναι η αγροτική πολιτική της ΕΕ η οποία επέβαλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Η πολιτική της δραστικής μείωσης της παραγωγής και της δραματικής μείωσης των τιμών των προϊόντων με τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας; Της δραματικής μείωσης, μέχρι κατάργησης, των αγροτικών επιδοτήσεων, που κάνουν ασύμφορες όλες - μα όλες! - τις καλλιέργειες; Για τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες, έτσι, δεν υπάρχει άλλη επιλογή: `Η θα περιμένουν με σταυρωμένα χέρια να τους κλείσει το σπίτι η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ ή θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα, κλείνοντας και τους δρόμους, για να την ανατρέψουν, πριν τους καταστρέψει.

Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε γεννάται ερώτημα. Εφαρμόζει αυτή την πολιτική και συκοφαντεί και υπονομεύει τον αγώνα ενώ χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς κατά των αγροτών. Οσο για τη ΝΔ, κεντρικά αλλά και περιφερειακά, κάνει ό,τι μπορεί για την υπονόμευση του αγώνα των αγροτών. Υποκρίνεται όταν αναφέρει πως, τάχα, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών αλλά δεν εγκρίνει το κλείσιμο των δρόμων, αφοπλίζοντας ουσιαστικά τους αγρότες. Και ο ΣΥΝ στα λόγια μόνο στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, αφού μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στηρίζουν την καταστροφική αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

Το ΚΚΕ αυτή την πολιτική την καταγγέλλει από την αρχή. Και τώρα, που οι ίδιοι οι αγρότες ξεσηκώνονται ενάντια σ' αυτή την πολιτική, το ΚΚΕ στηρίζει «με χέρια και με πόδια», όπως είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα, τον αγώνα τους. Οποιες μορφές πάλης και αν αποφασίζουν οι ίδιοι οι αγρότες, οι κομμουνιστές είναι μπροστάρηδες. Μάλιστα, καθώς ο αγώνας επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς αφορά και τους άλλους εργαζόμενους - γιατί, εκτός των άλλων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς θα επιδράσει αρνητικά και στα άλλα στρώματα - το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της πόλης, γενικότερα το λαό, να στηρίξουν ενεργά τον αγροτικό αγώνα. Γιατί ο αγώνας αυτός είναι η ελπίδα και η προοπτική, για να μη συντελεστεί το έγκλημα της συγκέντρωσης της αγροτικής παραγωγής και της γεωργικής γης από το μεγάλο κεφάλαιο πάνω στα ερείπια χιλιάδων μικρομεσαίων νοικοκυριών.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ