Τρίτη 29 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΘΝΙΚΗ
«Αγρια ομορφιά»

«Αγρια ομορφιά» απέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας, μετά την ολοκλήρωση της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Τόσο στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας όσο και στα χαμηλά, η αγωνία έχει φτάσει στο κατακόρυφο για το τι μέλλει γενέσθαι, αφού τα προγνωστικά, πλέον, δημιουργούνται με δυσκολία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την παράσταση, με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, που κατάφεραν στις έδρες τους να πάρουν πολύτιμες νίκες. Στο μεταξύ, σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 1-0 πέτυχε ο Αρης έναντι του πρωταθλητή χειμώνα Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να χάσουν την ευκαιρία να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Κατεργιαννάκης έκλεψε την παράσταση, καθώς πολλάκις σταμάτησε αξιόλογες επιθετικές ενέργειες των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι μάταια προσπάθησαν μετά το 79΄ να ισοφαρίσουν το γκολ που είχε πετύχει ο Ζμπαρί. Χτες, ένα μέλος της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, ο Αγγελος Χαριστέας, υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη γερμανική Βέρντερ Βρέμης και τον ερχόμενο Ιούλη θα ντυθεί στα... πράσινα. Ο Αρης από αυτή τη μεταγραφή θα εισπράξει 1,1 δισ. δραχμές.

Στο μεγάλο ντέρμπι των «Δικεφάλων», ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Τούμπα κατέβαλε την ΑΕΚ με 3-2. Επειτα από αυτή τη νίκη, οι Θεσσαλονικείς βαδίζουν με αξιώσεις στο δρόμο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ για τους «κιτρινόμαυρους» η ήττα χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου. Αν και η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρέμεινε στην 2η θέση, ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, και συνεχίζει να κρατάει τα ηνία της εξόδου στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στα χέρια της, η «ανάσα» των υπολοίπων μνηστήρων έγινε πιο «καυτή» και η ανάγκη για νικηφόρα αποτελέσματα πιο επιτακτική. Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό, μετά τη νίκη που πέτυχε στη «Λεωφόρο» επί του Εθνικού Αστέρα με 1-0, ... ροκάνισε σημαντικά τη βαθμολογική διαφορά από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνεται πλέον ανάμεσα στο «τιμ» των ομάδων που διεκδικούν την κορυφή. Οσον αφορά στο μεταγραφικό τομέα, το «τριφύλλι» αναμένεται να πραγματοποιήσει τη δεύτερη κίνησή του τις προσεχείς μέρες και να εντάξει στους κόλπους του τον 33χρονο Κροάτη μεσοαμυντικό Ρόμπερτ Γιάρνι.

Σε ευρωπαϊκή τροχιά εξακολουθεί να κινείται η Ξάνθη, που την περασμένη Κυριακή πέτυχε πολύτιμη νίκη στο Ηράκλειο με 1-0, κόντρα στον ΟΦΗ, έπειτα από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ουακίλι και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος και πρώτος, μέχρι στιγμής, σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε άλλο παιχνίδι, τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση πέτυχε ο Ιωνικός, ο οποίος επιβλήθηκε εκτός έδρας της Παναχαϊκής με 2-0. Οι Νικαιώτες μετά την 2η συνεχόμενη επιτυχία τους, αναρριχήθηκαν στην 11η θέση της βαθμολογίας, ξεφεύγοντας προσωρινά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι Πατρινοί βρέθηκαν στην ουρά του πίνακα, απ' όπου πλέον καλούνται να παλέψουν για τη σωτηρία τους. Παράλληλα, σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Ηρακλής, ο οποίος στη Νέα Σμύρνη, για ακόμα μια φορά, επιβεβαίωσε ότι διανύει πολύ καλή αγωνιστική περίοδο καταβάλλοντας τον Πανιώνιο με 1-0. Το περασμένο Σάββατο, στο παιχνίδι που άνοιξε την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το Αιγάλεω κατάφερε να πάρει βαθμολογικές... ανάσες, έπειτα από τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που του χάρισε η εκτός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στον Ακράτητο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβλητικός και 1ος ο Ολυμπιακός (2024-11-26 00:00:00.0)
Αγκάλιασε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ (2017-02-10 00:00:00.0)
Με άγχος οι «κίτρινοι» ...ανάσες για ουραγούς (2016-02-23 00:00:00.0)
Πολύπλευρο ενδιαφέρον (2013-10-26 00:00:00.0)
Εχασε πάλι η Μάντσεστερ (2001-09-18 00:00:00.0)
Κίτρινος... πυρετός (2001-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ