Σάββατο 26 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πολύπλευρο ενδιαφέρον

Το ρόλο του ως φαβορί θέλει να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ

Eurokinissi

Το ρόλο του ως φαβορί θέλει να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ
Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα -και με ακόμα μια ολοκληρώνεται αύριο- η 9η αγωνιστική του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός φιλοξενεί τον (έναν από την τριάδα της ουράς) ΟΦΗ. Μοναδικό αποδεκτό αποτέλεσμα για τους «ερυθρόλευκους» δεν είναι άλλο από τη νίκη και τη διατήρηση των κεκτημένων (πρώτη θέση). Επίσης, θέλουν να το συνοδεύσουν από μια ακόμα καλή εμφάνιση. Για να το πετύχουν, καλούνται να επικεντρωθούν στην αποψινή υποχρέωσή τους και να βγάλουν από το μυαλό τους τον αγώνα με την Μπενφίκα.

Οι Κρητικοί, γνωρίζουν ότι η αποστολή τους έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Η διαφορά δυναμικότητας με τους γηπεδούχους είναι εμφανής. Πρώτο ζητούμενό τους, λοιπόν, είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Αν καταφέρουν να υπερβάλλουν εαυτούς και συνάμα το γινόμενο των ευνοϊκών συγκυριών (τύχη) είναι μαζί τους, τότε ίσως πανηγυρίσουν έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο δεύτερος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, δοκιμάζεται στη Θράκη. Ο Πανθρακικός υποδέχεται τους «ασπρόμαυρους» με την ψυχολογία στα ύψη, ύστερα από το διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού. Στόχος των γηπεδούχων είναι να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα. Εκτός από τη δική τους προσπάθεια -για να το πετύχουν- προσβλέπουν και σε ενδεχόμενη κούραση ή/και υποτίμησή τους από τον ΠΑΟΚ.

Εχοντας το ρόλο του γηπεδούχου Αρης και Βέροια θέλουν τους τρεις βαθμούς σήμερα απέναντι σε Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα

MotionTeam

Εχοντας το ρόλο του γηπεδούχου Αρης και Βέροια θέλουν τους τρεις βαθμούς σήμερα απέναντι σε Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι, θέλουν τους τρεις πόντους για να παραμείνουν στη 2η θέση και στο κατόπι του Ολυμπιακού. Το χαρακτηρισμό του φαβορί πάντως πρέπει να τον επιβεβαιώσουν και εντός παιδιάς, για ν' αποφύγουν δυσάρεστες (γι' αυτούς) εκπλήξεις. Καθοριστική παράμετρο στην επίτευξη ή όχι του στόχου τους, θα διαδραματίσει η συγκέντρωση που θα δείξουν. Αν σωματικά βρίσκονται στην Θράκη και νοητικά έχουν μείνει στο βράδυ της Πέμπτης (αγώνας με Μακάμπι Χάιφα), τότε είναι πιθανό -οι γηπεδούχοι- να τους θέσουν δυσεπίλυτα προβλήματα.

Η κυρία της τριάδας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, Βέροια, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι θα παλέψουν για τη νίκη, ώστε να ξεφύγουν από την ουρά. Αν όμως αυτό -από την εξέλιξη του αγώνα- δεν είναι εφικτό, δε θα στεναχωρηθούν και με την ισοπαλία. Στην προσπάθεια που κάνουν, κάθε βαθμός μπορεί ν' αποδειχθεί πολύτιμος. Αντίθετα, οι Γιαννιώτες θα παραταχθούν με στόχο να επανέλθουν στις νίκες. Αν το καταφέρουν διασκεδάζουν κάπως τις εντυπώσεις και ρεφάρουν μερικά, την -εντός έδρας- ήττα από τον Πανιώνιο.

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Απόλλων Σμύρνης, σε μια αναμέτρηση όπου η βαθμολογική απόσταση των δύο αντιπάλων είναι δύο πόντοι (9-7 αντίστοιχα). Οι γηπεδούχοι -με την ψυχολογία στα ύψη, από το διπλό στα Γιάννενα- θέλουν το τρίποντο για να μεγαλώσουν τη διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι για να την υπερκαλύψουν ή τουλάχιστον να τη διατηρήσουν στα ίδια επίπεδα.

Στο «Κλ. Βικελίδης», ο Αρης φιλοξενεί τον τελευταίο Πλατανιά. Οι «κίτρινοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στη δυναμική επιστροφή τους και να πανηγυρίσουν το 3 στα 3 (δύο νίκες εκτός έδρας) στο σπίτι τους. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν (θα φανεί αν μπορούν) να χαλάσουν τα σχέδια των γηπεδούχων και να πάρουν αυτοί τους τρεις βαθμούς. Αν το πετύχουν -λογικά- θα ξεφύγουν από την τελευταία θέση και θα πιάσουν τον αντίπαλο τους, στους 8 πόντους.

Η αυλαία της αγωνιστικής θα «πέσει» τη Δευτέρα, στο Αγρίνιο. Εκεί ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει την Καλλονή. Ενας πόντος χωρίζει τις δύο ομάδες (10-9), καμιά τους οποίες δεν κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι απέσπασαν ισοπαλία στη Ριζούπολη, ενώ οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν ευρεία ήττα στην Ξάνθη. Στόχος λοιπόν αμφοτέρων είναι το θετικό αποτέλεσμα. Για τον Παναιτωλικό αυτό είναι η νίκη. Για την Καλλονή θα είναι και η ισοπαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΗΜΕΡΑ: Αρης - Πλατανιάς (15:00, NS2), Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, NS3), Πανθρακικός - ΠΑΟΚ (17:15, NS2), Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης (17:15, NS4), Ολυμπιακός - ΟΦΗ (19:30, NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Παναιτωλικός - Καλλονή (19:30, NS1).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ