Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη σωματείων αυτοαπασχολούμενων με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ

Τη Δευτέρα 24 Μάη, στις 6.45 μ.μ. στην Γκράβα

Σε σύσκεψη καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, για την οργάνωση της αγωνιστικής τους απάντησης. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 24 Μάη, στις 6.45 μ.μ. στο θεατράκι Γκράβας (Ταϋγέτου 60).

«Η επανεκκίνηση της οικονομίας βρίσκει χιλιάδες από εμάς χωρίς εισόδημα και φορτωμένους με νέα χρέη. Η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας παραμένει περιορισμένη και την ίδια στιγμή καλούμαστε να εργαστούμε σε συνθήκες πανδημίας και αυτοδιάγνωσης, με τα κρούσματα και τους θανάτους να παραμένουν στα ύψη. Η λήξη των μέτρων προστασίας που ίσχυαν έως τώρα θα φανερώσει σε όλη του τη διάσταση ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους», σημειώνει η ΟΒΣΑ στην ανακοίνωσή της.

Καταγγέλλει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μάη, κάτι που όπως λέει, «είναι μόνο η αρχή». Και εξηγεί:

«Το νομοσχέδιο για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου που φέρνει η κυβέρνηση, πάει παραπέρα το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας εντάσσοντας τους περισσοτέρους κλάδους σε αυτούς που μπορούν να ανοίγουν Κυριακές, μέτρα που προστίθενται σε αυτά των προηγούμενων κυβερνήσεων (π.χ. άνοιγμα καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο στις τουριστικές περιοχές). Πρόκειται για μέτρα που παίρνονται για το χατίρι των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και αλυσίδων, των super markets, μέτρα που οξύνουν τον ανταγωνισμό εις βάρος μας.

Για να επιβιώσουμε σε αυτές τις συνθήκες και να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, θα αναγκαστούμε να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες. Το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος - ατομικός και οικογενειακός - πάει περίπατο. Ιδιαίτερα θα επιβαρυνθούν οι συναδέλφισσες που εκτός της εργασίας τους συνήθως επιφορτίζονται και με όλες τις οικογενειακές υποχρεώσεις, την ανατροφή των παιδιών κ.ο.κ.».

Σε σχέση με τη λεγόμενη «πολιτική στήριξης» που διαφημίζει η κυβέρνηση, τονίζει: «Εχουμε πείρα και ξέρουμε ότι πρόσβαση σε αυτά τα προγράμματα έχουν κυρίως οι πιο δυναμικές επιχειρήσεις. Οσοι μικροί καταφέρουν να ενταχθούν σε αυτά, λίγο θα επωφεληθούν, δεν θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στο sprint ανταγωνιστικότητας που χαρακτηρίζει την ελεύθερη αγορά και που ενισχύεται με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προωθούνται. Η πίεση από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους θα πολλαπλασιαστεί, οι συνθήκες ζωής και εργασίας θα χειροτερέψουν αν δεν παλέψουμε για τα δικαιώματά μας».

«Η Ομοσπονδία μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης για τα δικαιώματα των επαγγελματιών όλο το προηγούμενο διάστημα. Ετσι και τώρα, δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Δεν ανεχόμαστε να γίνουμε για άλλη μια φορά βορά στην ρωμαϊκή αρένα των μονοπωλίων. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την προστασία του εισοδήματός μας, υπερασπίζουμε τις ανάγκες μας», καταλήγει η ΟΒΣΑ καλώντας στη σύσκεψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στο εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο(2023-11-14 00:00:00.0)
Να μπει φρένο στο παραπέρα ξήλωμα του ωραρίου και της κυριακάτικης αργίας(2023-04-25 00:00:00.0)
Χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής(2021-02-10 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΟΒΣΑ στις 19 Νοέμβρη(2018-11-16 00:00:00.0)
Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι είναι κι αυτοί θύματα της «δίκαιης ανάπτυξης»(2018-06-02 00:00:00.0)
Στόχος η δημιουργία αγωνιστικού μετώπου(2004-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ