Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ
Να στηρίξει το Δημοτικό Συμβούλιο τον αγώνα των εργαζομένων της ΒΦΛ

Να σταθεί δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου των Λιπασμάτων Καβάλας (ΒΦΛ), οι οποίοι δεν δέχονται τη «σφαγή» τους, καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας.

Οπως σημειώνει στην ανοιχτή της επιστολή προς τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Καβάλας, η διοίκηση της ΒΦΛ έχει καλέσει σε διαβούλευση το σωματείο, με βάση τον νόμο περί ομαδικών απολύσεων, προχωρώντας σε νέα επίθεση προς τους εργαζόμενους, την ίδια περίοδο που η εργοδοσία των «Πετρελαίων Καβάλας» επιχειρεί κι αυτή να επιβάλει ομαδικές απολύσεις.

«Υλοποιούν αυτήν την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων οι δύο μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της πόλης μας, αξιοποιώντας το νομοθετικό και αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τη σειρά η μία μετά την άλλη», αναφέρει η επιστολή και προσθέτει πως «είναι γνωστό ότι ο επιχειρηματίας της ΒΦΛ εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει θέσει εκτός εργοστασίου 133 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ έχει μετατρέψει όλο το υπόλοιπο προσωπικό σε εργολαβικό, με άθλιες εργασιακές σχέσεις».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώνει ότι στέκεται δίπλα στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων στα Λιπάσματα, τους οποίους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα από τη μάχη που δίνουν σήμερα απέναντι στις απειλές των απολύσεων και να προσανατολίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε εργοδοσία και κυβέρνηση, με κριτήριο τις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες. Να παλέψουν για την άμεση λειτουργία του εργοστασίου των Λιπασμάτων με εργαζόμενους με μόνιμη - σταθερή δουλειά, την επαναφορά των 133 εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, την εξόφληση των αποδοχών που τους οφείλονται, αλλά και να στοιχηθούν στον αγώνα απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο. Καλεί επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο «να απαιτήσει να μην περάσουν οι απολύσεις και να επανέλθουν στην εργασία τους όλοι οι εργαζόμενοι, και να μην επιτρέψει τη μετατροπή των εργοστασίων σε σύγχρονες γαλέρες με εργολαβικούς εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ