Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οργάνωση του αγώνα για να βάλουμε εμπόδια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Μάη διοργανώνουν σωματεία που πραγματοποίησαν σύσκεψη χτες

MotionTeam

Με δυναμική παρέμβαση - πικετοφορία στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε η χτεσινή σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε για την προετοιμασία της αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το αντεργατικό τερατούργημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εργατικά σωματεία από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από μια σειρά κλάδους δουλειάς. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή στις 12.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΜΑΘ, και την Τρίτη 18 Μάη συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, αύριο Σάββατο οργανώνονται μαζικές εξορμήσεις από τις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, στο Ε' Διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου με Μπότσαρη και στη λαϊκη αγορά της Ξηροκρήνης, και πικετοφορίες στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ευόσμου και από τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Την Κυριακή 16 Μάη, στις 6 μ.μ., παρέμβαση στην παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα εκφράστηκε αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Τόσο εισηγητικά όσο και μέσα από τις παρεμβάσεις αναδείχθηκε ότι η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης καταρρέει στους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι βιώνουν ήδη από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτών των μέτρων, αφού ακόμα και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο έχει γίνει κουρελόχαρτο.


MotionTeam

Μέσα από την πείρα που μεταφέρθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι η απληρωσιά, η καθυστέρηση δεδουλευμένων, τα «μαύρα», που στην πορεία γίνονται άφαντα για τους εργαζόμενους, τείνουν να γίνουν καθεστώς. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων μίλησαν για τα ωράρια - λάστιχο, τις ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις της εργοδοσίας για δωρεάν εργασία. Για τους εργοδότες που απαιτούν πίσω το Δώρο και το επίδομα αδείας με απειλή την απόλυση.

Εισηγητικά ο Θανάσης Κουτσουράς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «το κύριο τούτη τη στιγμή είναι να μη χαθεί χρόνος στην οργάνωση του αγώνα. Υπάρχουν δυνατότητες να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Μπορεί ο Χατζηδάκης να λέει ότι οι εργαζόμενοι θα είναι ευχαριστημένοι να μένουν απλήρωτοι, να κερδίζουν ρεπό και άδειες για να ...μαζεύουν ελιές, αλλά εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας τέτοιος εργαζόμενος. Ξέρουμε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση.

Αυτή η οργή και αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στον αγώνα για να γίνει πράξη το δίκιο του εργάτη».

Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαίωσαν την απόφασή τους για απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο με νέα απεργιακή κινητοποίηση. Επίσης, σημειώθηκε η ανάγκη να οργανωθεί από όλα τα σωματεία πλατιά ενημέρωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με στόχο την κινητοποίηση των εργαζομένων. Και κάθε σωματείο να βάλει και τους δικούς του σταθμούς στη δράση, παράλληλα με τις κλαδικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, τα σωματεία ανακοίνωσαν τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας αύριο Σάββατο, από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. στη ΔΕΘ.

Στην Ημαθία

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργανώνει πανεξόρμηση - κινητοποίηση ενημέρωσης των εργαζομένων αύριο Σάββατο στις 11 π.μ. από το ΕΚΝ. Επίσης, τη Δευτέρα 17 Μάη στις 7 μ.μ. καλεί σε ευρεία σύσκεψη σωματείων στον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ρυθμούς απεργιακής προετοιμασίας(2021-05-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη σωματείων την Τρίτη 25 Μάη(2021-05-20 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα απλώνεται η δράση Συνδικάτων και Ομοσπονδιών(2021-05-18 00:00:00.0)
6 Μάη: Πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο(2021-04-23 00:00:00.0)
Ωρα με την ώρα φουσκώνει το απεργιακό κύμα από τα συνδικάτα(2021-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ