Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Δεν πέρασε η παγίδα της κυβέρνησης, με απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Απαιτούν να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της επιχείρησης και να μείνουν όλοι στις δουλειές τους

Από τη Γενική Συνέλευση
Από τη Γενική Συνέλευση
Ενα δυναμικό και καθολικό «όχι» στις παγίδες και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης είπαν, για μία ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, παίρνοντας απόφαση για συνέχιση του αγώνα τους με 24ωρη απεργία στις 25 Μάη και συλλαλητήριο στη Λαμία, αλλά και για νέα απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο - τερατούργημα για τα Εργασιακά.

«Παλεύουμε για την αξιοπρέπειά μας, την εργασία μας, τη ζωή των οικογενειών μας. Δεν θα γίνουμε το "κερασάκι" στην "τούρτα γενεθλίων" της κυβέρνησης και του κάθε Χατζηδάκη», ήταν οι φράσεις που κυριαρχούσαν στα «πηγαδάκια» των εργαζομένων λίγο πριν ξεκινήσει η Γενική Συνέλευση στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, το πρωί της Πέμπτης 13 Μάη. Οπου, οι εργαζόμενοι, αρνήθηκαν να αποδεχθούν και να συναινέσουν στις απολύσεις τους και να συρθούν σε έναν κάλπικο διάλογο, για το πώς θα πεταχτούν έξω από την εργασία τους. Αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στον 17μηνο δίκαιο αγώνα τους, με 24ωρη απεργία στις 25 Μάη, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ενημερώσει γραπτώς μέχρι τη Δευτέρα 17 Μάη, για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πόλη της Λαμίας, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, κατατέθηκε και προβληματισμός για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στη συνέχεια.

Με την απόφασή τους οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έστειλαν δυναμικό μήνυμα ότι δεν θα συναινέσουν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία, όσο οι διαδικασίες της εκποίησης της ΛΑΡΚΟ, των περιουσιακών της στοιχείων και του ορυκτού πλούτου της χώρας μπαίνουν στην τελική τους ευθεία, βιάζεται να κλείσει κάθε εκκρεμότητα και απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων και να πετάξει τους εργαζόμενους έξω από την εργασία τους.

Κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα απηύθυνε στους εργαζόμενους ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου, σημειώνοντας παράλληλα το τι έχουν πετύχει οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τον αγώνα τους μέχρι τώρα. «Θα μείνουμε μέσα στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος. Θα είμαστε εδώ, είτε έρθει ιδιώτης, είτε όχι. Απαιτούμε να συνεχιστεί η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και να μείνουμε όλοι στις δουλειές μας. Μας τσάκισαν τις ζωές μας, ζούμε στην ανασφάλεια 1,5 χρόνο. Τώρα είναι η ώρα να τους πιέσουμε εμείς. Με το δίκιο μας, μια γροθιά απέναντι στις πιέσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Αν τα παρατήσουμε τώρα τα χάσαμε όλα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Κορέτζελος, ενημερώνοντας παράλληλα τους εργαζόμενους για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα απηύθυνε και το μέλος του ΔΣ, Τάκης Καραμέρης, τονίζοντας ότι «μόνο τη δύναμή μας υπολογίζουν».

«Μας κήρυξαν τον πόλεμο»

Από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας δεν έλειψαν οι αναφορές στο νέο αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Από το σύνολο των ομιλητών, το νέο νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε «ταφόπλακα» για τα όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους και τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση και αγώνας για να μην περάσει.

«Μας κήρυξαν τον πόλεμο με το νέο Εργασιακό. Αυτοί είναι οι όροι που μας ετοιμάζουν για το αύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης, ενώ για δυναμική απάντηση κάλεσε ο Γιώργος Καζάς, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου, σημειώνοντας ότι «πάνε να καταργήσουν το 8ωρο, για το οποίο έχει χυθεί αίμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ