Παρασκευή 14 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Αγωνιστικός ξεσηκωμός στη Θεσσαλία

Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Στη μάχη για να μην κατατεθεί το τερατούργημα και για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο ρίχνονται τα εργατικά σωματεία σε όλη τη Θεσσαλία. Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις ανατροπές που φέρνει το νομοσχέδιο και τους καλούν να οργανώσουν συνελεύσεις, να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται και στη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση όταν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη Λάρισα, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησαν εξορμήσεις σε φαρμακαποθήκες, σούπερ μάρκετ, γιαπιά και εργοστάσια τροφίμων. Ταυτόχρονα, στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα βρίσκεται και η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, με τους φοιτητικούς συλλόγους της πόλης να πραγματοποιούν συνεδριάσεις των ΔΣ με στόχο τη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης.

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαχητικό και μαζικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Στέλιος Μπάρμπας, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο οποίος επεσήμανε πως «δεν είναι "εκσυγχρονισμός" η απλήρωτη εργασία, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Δεν είναι "πρόοδος" για τους εργαζόμενους οι "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές" της κατάργησης του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, της απογείωσης της εκμετάλλευσης. Παλεύουμε για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, δυναμώνουμε τον αγώνα και την οργάνωσή μας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Βόλο, την Τετάρτη έγινε σύσκεψη σωματείων, όπου συζητήθηκε η ανάγκη να αναπτυχθεί μαζική διαφωτιστική δουλειά για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου στους χώρους δουλειάς. Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ αλλά και οι κίνδυνοι για τους λαούς από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου, και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμα και μέσα στην πανδημία, μιλάνε για νομοσχέδιο "προστασίας της εργασίας"». Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των σωματείων και των μαζικών φορέων. Χτες πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία από το δημαρχείο η οποία διέσχισε τους δρόμους της πόλης, δίνοντας το στίγμα της συνέχειας των αγωνιστικών δράσεων.

Στην Καρδίτσα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου καλεί σήμερα στις 8 μ.μ. σε μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο, ενώ τη Δευτέρα 17 Μάη στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα.

Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε εργοστάσια τροφίμων και σούπερ μάρκετ, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη σωματείων για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ