Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο»

Η πρώτη φάση των εργασιών στο Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ «Τραβέρσο» ολοκληρώθηκε. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί και διακοσμηθεί και η ΚΝΕ φιλοδοξεί ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσμονή των εκατοντάδων που ενίσχυσαν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια ή πρόσφεραν εξοπλισμό, των δεκάδων που εργάστηκαν εθελοντικά με βάση το σχέδιο της επιτροπής του «Τραβέρσο», βλέποντας την πλήρη εικόνα του χώρου. Πρόκειται για έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο, που θα φιλοξενήσει πλούσια δραστηριότητα, δίνοντας απαντήσεις στις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς των νέων ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η ΚΝΕ ανακοινώνει ότι η αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου θα ονομαστεί «Νίκος Γόδας», προς τιμήν του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, που ανήκει στην περήφανη τάξη των αθανάτων, των αλύγιστων της ταξικής πάλης. Ο Νίκος Γόδας, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος τον Νοέμβρη του 1948 στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας, γιατί ήταν κομμουνιστής και αρνήθηκε να υπογράψει «δήλωση μετανοίας». Το παράδειγμά του, ανάμεσα σε χιλιάδες ακόμα κομμουνιστές που στάθηκαν μέχρι τέλους αμετακίνητοι στα πιστεύω τους, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σημερινούς ταξικούς αγώνες για να νικήσει η ζωή.


Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών στον χώρο, η Οργάνωση εκφράζει τις ευχαριστίες της ιδιαιτέρως προς:

  • Την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ και την ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ για την οικονομική και κάθε είδους στήριξη που προσέφερε στη διαδικασία δημιουργίας του χώρου.
  • Τη «Σύγχρονη Εποχή» για την προσφορά δεκάδων τίτλων βιβλίων για τη βιβλιοθήκη, και για την κατασκευή που προσέφερε με το λογότυπό της, η οποία στολίζει τον χώρο της βιβλιοθήκης.
  • Τα δεκάδες μέλη και φίλους της Οργάνωσης που εργάστηκαν εθελοντικά και με μεράκι για να γίνει πράξη το εγχείρημα.
  • Τους συντρόφους και οπαδούς που συνεισέφεραν με «κόκκινα μεροκάματα» σε ειδικευμένες εργασίες. Συγκεκριμένα τους Αναστασόπουλο Ανδρέα, Γολεγό Παναγιώτη, Δέμπι Γιάννη, Καλλιγιαννίδη Νίκο, Καραγιαννίδη Παναγιώτη, Κοσμόπουλο Ηλία, Μακρίδη Παναγιώτη, Μακρυγιάννη Γιάννη, Μεντώνη Νίκο, Μπακολουκά Γιώργο, Μπεράτη Βάλια, Ντέρα Βασίλη, Ντέρα Γιώργο, Ντρέγκα Δημήτρη, Παπαϊωάννου Βασίλη, Χαλκιαδάκη Μαρίνο.
  • Τη βοηθητική Επιτροπή της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, που προσέφερε αντίτυπα από όλα τα τεύχη της έκδοσης «κόκκινο Αερόστατο» για τη βιβλιοθήκη του χώρου, που θα φιλοξενεί τη δραστηριότητα των μικρότερων ηλικιών.
  • Την Στέλλα Κοντογεώργου για την παραχώρηση του πιάνου που η ίδια είχε ως παιδί πολιτικών προσφύγων στη 10η πολιτεία της Τασκένδης.
  • Τον Γιάννη Ευθυμιάδη για την προσφορά τηλεόρασης για την ενίσχυση του εξοπλισμού του χώρου μας.
  • Τους Στέλλα Γ. Πλιάτσικα και Θανάση Ν. Καραγιάννη, για την προσφορά βιβλίων στη μνήμη δύο σημαντικών αγωνιστών και ανθρώπων των Γραμμάτων, του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή και του Χάρη Σακελλαρίου.
  • Ολους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό λογότυπου για το Πολιτιστικό Στέκι Πειραιά της ΚΝΕ.
  • Τις δύο πρωτοπόρες ΟΒ της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ στη συμβολή τους στην οικονομική ενίσχυση του Πολιτιστικού Στεκιού: ΟΒ μαθητών Νίκαιας και εδαφική ΟΒ ΓΔΕ του δήμου Πειραιά.

Ο χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά για επισκέψεις και ξεναγήσεις. Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και για να αποφευχθούν οι σχετικοί κίνδυνοι, οι επισκέψεις γίνονται κατόπιν ραντεβού με τις Οργανώσεις της ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ ή με επικοινωνία στο τηλέφωνο 6947275898 και στο e-mail traverso@kne.gr


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ