Τετάρτη 28 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επανέναρξη πρακτικών, κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων

Τη δυνατότητα επανέναρξης των των πρακτικών ασκήσεων για τους επί πτυχίω φοιτητές από τις 10 Μάη, και ακολούθως επανέναρξης κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων για τους επί πτυχίω προπτυχιακούς και για όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από τις 15 Μάη, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Παιδείας. Επίσης όρισε ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις θα γίνουν από 19 έως 30 Μάη.

Τα παραπάνω είχαν προαναγγελθεί από την υπουργό Παιδείας στην 96η Σύνοδο Πρυτάνεων του ΑΕΙ, που έγινε την περασμένη Παρασκευή και η Σύνοδος εξέφρασε την ικανοποίησή της, παρά το ότι δεν ανακοινώθηκε κανένα σχέδιο για όλους τους υπόλοιπους φοιτητές και τις υπόλοιπες λειτουργίες των σπουδών τους.

Οι πρυτάνεις επανέφεραν τα πάγια αιτήματά τους για αύξηση του τακτικού προϋπολογισμού τους και προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ζήτησαν εξορθολογισμό των μετεγγραφών και στήριξη της φοιτητικής μέριμνας. Παράλληλα, όντας πλήρως σύμφωνοι και εφαρμόζοντας την επιχειρηματική λειτουργία στα ΑΕΙ, ζήτησαν ενίσχυση της «βιωσιμότητας» των Εταιρειών Διαχείρισης και Αξιοποίησης της περιουσίας των ΑΕΙ, ενώ ζήτησαν να εκπροσωπηθούν θεσμικά στη διαδικασία εξειδίκευσης των επιμέρους χρηματοδοτήσεων του σχεδίου ανάκαμψης.

Αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση ότι θα φέρει για τα ΑΕΙ, οι πρυτάνεις ζήτησαν να ενημερωθούν εγκαίρως και η υπουργός Παιδείας τους είπε ότι αυτό θα γίνει, για να μπορέσουν να τις συζητήσουν στην επόμενη Σύνοδό τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ